Meyers stiller skarpt på bælgfrugter - har øget forbruget med 89 procent
På fire år har kantineselskabet Meyers øget brugen af bælgfrugter med 89 procent.
Det svarer til 87 ton om året, og det hjælper Meyers med at bevæge sig mod sit mål om at halvere klimaaftrykket fra råvarerne i 2023, skriver Børsen.
Meyers runder snart toårsdagen for målsætningen om at sænke CO2-aftrykket fra råvareforbruget med 30 procent i 2025 sammenlignet med 2018.
Fra 2018 til 2021 sænkede selskabet aftrykket med 20 procent.
- Vi har jo altid haft et eller andet stående i vores tilbud om, at vi også er lidt økoagtige, og at vi tager hensyn til miljøet. Men nu er vi blevet ekstremt tydelige, og det har været nødvendigt. Der er flere og flere kunder, der bare stiller krav om, at man kan måle på klimaaftrykket, og at det ikke kun er løse ambitioner, siger stifter Claus Meyer til Børsen.
For to år siden investerede Meyers et millionbeløb i et datasystem, der måler CO2-aftrykket i råvarerne i virksomheden.
Det har blandt andet ført til, at Meyers har sænket klimabelastningen fra kød med 56 procent og aftrykket fra mejeri med 17 procent per kilo ved at bruge mere mælk og mindre ost, skriver avisen.