23948sdkhjf

Sunset Boulevard samarbejder med flere fødevareproducenter om ny hampeburger

Som den første landsdækkende burgerkæde sætter danskejede Sunset Boulevard en burger med hamp på menuen

’The Hemp Burger’ lanceres 1. marts i samtlige landets 44 restauranter og en række danske planteproducenter har haft en rolle i udviklingen af burgerbøffen, lyder det i en pressemeddelelse.

Den består blandt andet af hampefrø, ærter og hestebønner, der kommer fra henholdsvis Dava Foods, Rømer Vegan og Organic Plant Protein.

- Vi ved, at forestillinger om dårlig eller manglende smag i forvejen er den største barriere mod at vælge plantebaserede alternativer. Samtidigt har mange måske svært ved at forestille sig hamp smage godt. Men hamp tilføjer faktisk plantebøffen en lækker nøddeagtig smag med masser af fylde og dybde. Selvom man ikke bliver høj af burgeren, bliver man det af smagen. Vi tror i hvert fald, at vores gæster bliver positivt overrasket over, hvad hamp kan smagsmæssigt, siger kommerciel direktør i Sunset Boulevard, Cathrine Florian Bang.

Om hampefrøene:

  • De danske hampefrø er af sorten Finola, en såkaldt industrihamp, som det er lovligt at dyrke. Frøene indeholder 0,3% eller mindre af det aktive stof THC, som man ikke bliver skæv af. 
  • Hampefrøene er rige på protein, omega 3 og kostfibre.

Kilde: Sunset Boulevard

Foruden bøffen består burgeren af en briochebolle, mayo, iceberg, syltede rødløg, agurk og tomat. Burgeren indgår i kædens plantebaseret sortiment sammen med de i forvejen 3 plantebaserede burgere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094