23948sdkhjf

Ny teknologi sikrer effektiv og miljørigtig desinfektion

Jimco har i tæt samarbejde med Danmarks Fiskeriundersøgelser, DTU, Syddansk Universitet og flere fødevarevirksomheder udviklet en løsning til automatisk og kemikaliefri desinfektion af alle overflader.
Efter en lang udviklings- og testproces, som er gennemført i tæt samarbejde med Danmarks Fiskeriundersøgelser, DTU, Syddansk Universitet og flere fødevarevirksomheder, er Jimco A/S nu klar til at afsætte sin nye løsning til overfladedesinfektion med UV-C- og ozonteknologi.

- Manuel desinfektion er tidkrævende, og det er umuligt at komme ind i alle hjørner og sprækker. Samtidig anvendes skrappe kemikalier, der både belaster materiel, miljø og arbejdsmiljø. Med den ny teknologi automatiseres processen, og man opnår mere effektiv desinfektion, også indvendigt i ventilationskanalerne, siger adm. direktør i Jimco, Jimmy Larsen.

UV-teknologi nedbryder listeria og salmonella
Desinfektionsløsningen anvender Jimcos patenterede UV-C- og ozonteknologi på en anden måde end virksomhedens luftrensere.

- Til desinfektion anvendes ozonproducerende UV-lamper, og derfor må der ikke opholde sig personer i lokalet under processen, forklarer Jimmy Larsen.

Ifølge tests udført i samarbejde med Statens Serum Institut kan UV-C-teknologien næsten fuldstændig nedbryde listeria- og salmonellabakterier i løbet af en time. Endvidere undgås miljøbelastning, fordi man sparer vand og energi til opvarmning samt undgår udledning af klorholdigt spildevand, som ifølge Jimmy Larsen negativt påvirker den efterfølgende spildevandsbehandling.

- Anlægget muliggør så store besparelser på arbejdsløn, kemikalier og vand, at tilbagebetalingstiden i de fleste tilfælde blot vil være ét år, slutter direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078