23948sdkhjf

Ny teknologi sikrer effektiv og miljørigtig desinfektion

| Af Kamilla B. Hansen | Tip redaktionen om en historie

Jimco har i tæt samarbejde med Danmarks Fiskeriundersøgelser, DTU, Syddansk Universitet og flere fødevarevirksomheder udviklet en løsning til automatisk og kemikaliefri desinfektion af alle overflader.

Efter en lang udviklings- og testproces, som er gennemført i tæt samarbejde med Danmarks Fiskeriundersøgelser, DTU, Syddansk Universitet og flere fødevarevirksomheder, er Jimco A/S nu klar til at afsætte sin nye løsning til overfladedesinfektion med UV-C- og ozonteknologi.

- Manuel desinfektion er tidkrævende, og det er umuligt at komme ind i alle hjørner og sprækker. Samtidig anvendes skrappe kemikalier, der både belaster materiel, miljø og arbejdsmiljø. Med den ny teknologi automatiseres processen, og man opnår mere effektiv desinfektion, også indvendigt i ventilationskanalerne, siger adm. direktør i Jimco, Jimmy Larsen.

UV-teknologi nedbryder listeria og salmonella
Desinfektionsløsningen anvender Jimcos patenterede UV-C- og ozonteknologi på en anden måde end virksomhedens luftrensere.

Læs også: Ny teknolgi gør frugter mere friske

- Til desinfektion anvendes ozonproducerende UV-lamper, og derfor må der ikke opholde sig personer i lokalet under processen, forklarer Jimmy Larsen.

Læs også: Jimco ansætter tung lederprofil

Ifølge tests udført i samarbejde med Statens Serum Institut kan UV-C-teknologien næsten fuldstændig nedbryde listeria- og salmonellabakterier i løbet af en time. Endvidere undgås miljøbelastning, fordi man sparer vand og energi til opvarmning samt undgår udledning af klorholdigt spildevand, som ifølge Jimmy Larsen negativt påvirker den efterfølgende spildevandsbehandling.

- Anlægget muliggør så store besparelser på arbejdsløn, kemikalier og vand, at tilbagebetalingstiden i de fleste tilfælde blot vil være ét år, slutter direktøren.
Mere om: Jimco A/S


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

Ugens grin: Den effektive maler

Brødfabrik ramt af bittesmå metalstykker i brødet

Nyhedsbrev

Fremtidens bæredygtige mejeri i fokus

Online Avis Arkiv

22 nye Netto-butikker på vej næste år

I næste måned åbner Netto sin butik nummer 500 i Danmark

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Dommere skal smage 1.500 fødevarer

International Food Contest er igen en del af FoodTech-messem

Igen royalt besøg på FoodTech

Bryghus renset i sag om datofusk

Man må gerne ændre holdbarhedsdatoen

Nyt, glutenfrit bageri har knækket smagskoden

Så er de klar hos Sall Whisky Distillery

Mille Food: Her er fabrik nummer to

Prisen er "et pænt, trecifret millionbeløb"

Ægtepar går ind i chokoladebranchen

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Carmo Food brager frem på toplinjen

Kødleverandøren har igen "tilfredsstillende" bundlinjesucces, men kun i Norden

Danisas småkager får hjælp af Kinas præsident

Danish Crown om kritik: Vi er de mest bæredygtige i verden

Lactosan-direktør:Ostepulver kræver knowhow

Shhh ... konkurrenter i nabolaget gør Lactosan-direktør hemmelighedsfuld

Ostepulverfabrik udvider for 100 millioner kroner, men indholdet vil direktøren ikke sige så meget om

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Slut med vegansk danser-restaurant

Rigmand er købt ud af juicefirma

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

EU-Parlamentet vil have gratis postevand på restauranter

Ejerledere er klar til at sælge virksomheden

Bryghus klar med 39.000 julekalendere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Drypoint adsorptionstørrere

Stærkt og kosteffektivt I/O-modul til brandspjæld

Ejner Hessels valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™ – og det er vi glade for!

Siemens TIA-portal: Hvordan benytter jeg nye enheder med ældre versioner af TIA-portalen?

Oplev PALOMAT® på dette års FoodTech messe

Leder du efter den helt rigtige leverandør til en ny kranløsning?

Har I også udfordringer med manuelle tunge løft?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

INOX A/S på FoodTech messe i Herning

Nyt kompensator katalog fra WILLBRANDT Gummiteknik

Nomo udstiller på FoodTech 2018

Mød INOXPA på FoodTech i Herning

AxFlow udstiller på FoodTech 2018

Besøg Burkert på FoodTech 2018

Udstillerfremgang og royalt besøg på FoodTech

AluNet tilbyder kurset: Få opdateret din viden om Aluminium

Eclipse filter til væske fjerner jernholdige materialer

Undgå produktionstop!

Siemens Industrial Edge er det bedste fra begge verdener

Bull Salicath ApS

Accraply HARLAND forhandles af Salicath ApS

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse

Mød os på Foodtech 2018

Mød Fisker på FoodTech i Herning

Send til en kollega

0.276