23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Planter: Mejeriekspert har udviklet to nye proceslinjer

Nordic Dairy Technology, NDT, i Silkeborg har koblet sig på den globale plantetrend i mejerisektoren: Branchens stigende anvendelse af vegetabilske materialer har fået virksomheden til at udvikle to nye procesanlæg, der kan håndtere de nye tendenser, fortæller NDT i en pressemeddelelse.

- Hybridvejen med tilsætning af plantematerialer i eksisterende produkter er af globale analytikere udpeget som et primært vækstområde. Og med disse produkter vil smag, konsistens, farve og ernæringsprofil i høj grad kunne fastholdes, skriver procesudstyrsproducenten.

Flexitarer er drivkraften i det andet vækstspor, som er afledt af,  at osteprodukter som halloumi og paneer erstatter kødet på en del forbrugeres tallerken.

For effektivt at kunne håndtere disse nye processer - og i en overgangsfase også de traditionelle - satte NDT i 2021 gang i et ambitiøst to-spors udviklingsprojekt.

NDT's to nye anlæg er dels en såkaldt flexcheese-linje, der handler om de kødsubstituerende produkter, dels den såkaldte X-serie, der kan anvende op til 100 procent plantefedt i processen. Anlægget kan også anvendes til produktion af traditionelle oste med en enkel plug-in-teknik, konstaterer NDT.

Der er investeret over 7.000 ingeniørtimer i udvikling og produktmodning af de to typer procesanlæg, oplyser virksomheden.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078