23948sdkhjf

Planter: Mejeriekspert har udviklet to nye proceslinjer

Nordic Dairy Technology, NDT, i Silkeborg har koblet sig på den globale plantetrend i mejerisektoren: Branchens stigende anvendelse af vegetabilske materialer har fået virksomheden til at udvikle to nye procesanlæg, der kan håndtere de nye tendenser, fortæller NDT i en pressemeddelelse.

- Hybridvejen med tilsætning af plantematerialer i eksisterende produkter er af globale analytikere udpeget som et primært vækstområde. Og med disse produkter vil smag, konsistens, farve og ernæringsprofil i høj grad kunne fastholdes, skriver procesudstyrsproducenten.

Flexitarer er drivkraften i det andet vækstspor, som er afledt af,  at osteprodukter som halloumi og paneer erstatter kødet på en del forbrugeres tallerken.

For effektivt at kunne håndtere disse nye processer - og i en overgangsfase også de traditionelle - satte NDT i 2021 gang i et ambitiøst to-spors udviklingsprojekt.

NDT's to nye anlæg er dels en såkaldt flexcheese-linje, der handler om de kødsubstituerende produkter, dels den såkaldte X-serie, der kan anvende op til 100 procent plantefedt i processen. Anlægget kan også anvendes til produktion af traditionelle oste med en enkel plug-in-teknik, konstaterer NDT.

Der er investeret over 7.000 ingeniørtimer i udvikling og produktmodning af de to typer procesanlæg, oplyser virksomheden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Milliardkoncern træder ud af planteselskabs ejerkreds - krise ødelagde direktørs ambitiøse plan
Fusionen mellem Chr. Hansen og Novozymes rykker tættere på
Aarstiderne sparker udlandsplaner til hjørne
Salling Group udpeger nye direktører for Nettos tyske afdeling
Redningsplan er slut for Skares personlige holdingselskab
Optimismen er tilbage hos Meyers: Vil fordoble salget til foodservice
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.125