23948sdkhjf

Planter: Mejeriekspert har udviklet to nye proceslinjer

Nordic Dairy Technology, NDT, i Silkeborg har koblet sig på den globale plantetrend i mejerisektoren: Branchens stigende anvendelse af vegetabilske materialer har fået virksomheden til at udvikle to nye procesanlæg, der kan håndtere de nye tendenser, fortæller NDT i en pressemeddelelse.

- Hybridvejen med tilsætning af plantematerialer i eksisterende produkter er af globale analytikere udpeget som et primært vækstområde. Og med disse produkter vil smag, konsistens, farve og ernæringsprofil i høj grad kunne fastholdes, skriver procesudstyrsproducenten.

Flexitarer er drivkraften i det andet vækstspor, som er afledt af,  at osteprodukter som halloumi og paneer erstatter kødet på en del forbrugeres tallerken.

For effektivt at kunne håndtere disse nye processer - og i en overgangsfase også de traditionelle - satte NDT i 2021 gang i et ambitiøst to-spors udviklingsprojekt.

NDT's to nye anlæg er dels en såkaldt flexcheese-linje, der handler om de kødsubstituerende produkter, dels den såkaldte X-serie, der kan anvende op til 100 procent plantefedt i processen. Anlægget kan også anvendes til produktion af traditionelle oste med en enkel plug-in-teknik, konstaterer NDT.

Der er investeret over 7.000 ingeniørtimer i udvikling og produktmodning af de to typer procesanlæg, oplyser virksomheden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079