23948sdkhjf

Kuratorer har givet op - Skare-koncernen kan ikke sælges som håbet

Det er ikke lykkedes kuratorerne at sælge den konkursramte kødkoncern Skare som en samlet virksomhed.

Dermed opsiges nu langt hovedparten af de flere hundrede ansatte hos Skare i Vejen.

Det oplyser kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten til AgriWatch og FødevareWatch.

- Det har ikke været muligt at finde en samlet køber til virksomheden. Derfor bliver vi nødt til at fritstille og opsige medarbejderne, vi ikke skal bruge, fortæller han.

I alt fritstilles 30 funktionærer og cirka 200 timelønnede i Vejen. Indtil videre fastholdes dog 33 medarbejdere i Århus Slagtehus i et forsøg på at overdrage denne aktivitet separat.

Kuratorerne har siden konkurserne 1. februar arbejdet på at sælge mest muligt af den omfangsrige milliardkoncern samlet videre for at redde flest muligt arbejdspladser. Efter de første 14 dage blev medarbejderne forlænget i deres stillinger med frist til i dag.

Nu må kuratorerne smide håndklædet i ringen efter en større anlagt budrunde.

- Der er kun kommet ét bud på den samlede virksomhed, men det bud havde ikke en sådan størrelse, at det reflekterede et beløb, der muliggjorde et salg af ejendomme og driftsmidler samlet set. Det kan ikke accepteres. Jeg har grund til at tro, at der ligger et væsentligt højere bud på ejendommene isoleret set, siger Boris Frederiksen til medierne.

Dermed er det altså slut på 51 års erhvervshistorie, efter at Kurt Skare grundlagde sit livsværk på bar mark i Vejen i 1972. Efter at han begyndte med bare to medarbejdere, voksede koncernen til flere hundrede ansatte og en årlig omsætning på langt over en milliard kroner med handel af kød- og pålæg-varer til ind- og udland.

De seneste år har koncernen, der stadig var under daglig ledelse af den nu 78-årige stifter og hans datter, Gitte Skare, dog præget af en række skandaler. Senest sagen om, at Fødevarestyrelsens rejsehold beslaglagde over 250 ton åregammelt kød, der ikke havde tilstrækkelig sporbarhed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095