23948sdkhjf

Højtrykspasteurisering i fokus på FoodTech

Nu kan ferske fødevarer højtrykspasteuriseres i slutemballagen, så holdbarheden forøges op til ni måneder.
HPP eller High Pressure Processing hedder teknologien, som sikrer ferske fødevarer med markant længere holdbarhed. Det sker ved at anvende et tryk på 6.000 bar, som dræber alle levende bak¬terier. Trykket svarer til at dykke ned på 60 kilometers dybde. Multivac HPP teknologien er omsat til en kontinuerlig produktionslinje, som kan være fra 6 og op til 40 meter lang ved en fuldauto¬matisk linje.

Endnu har ingen danske virksomheder integreret HPP i deres produktion, men det kan der meget vel ændres på i nær fremtid. På FoodTech 2012 i MCH Messecenter Herning vil Multivac A/S vise elementer fra linjen og forklare om den nye teknologi, som udover længere holdbarhed også øger fødevaresikkerheden og kan optimere produktionsomkostningerne:

- HPP giver helt nye perspektiver for danske fødevareproducenter. I dag kan det være svært at eksportere visse mejeriprodukter, kødpålæg/pålægsprodukter og grøntsager til Fjernøsten og Nordamerika på grund af holdbarhedsbegrænsninger, men det er nu muligt med HPP, udtaler salgschef Martin Petersen, Multivac A/S.

Samme nærings- og vitaminindhold
- For hytteost kan holdbarheden øges op til tre måneder og for en dansk salami helt op til ni måneder med HPP. Idet fødevaren bibeholder både sit oprindelige nærings- og vitaminindhold, ligesom der ikke anvendes tilsætningsstoffer, skal der ikke deklareres, at der er anvendt HPP, siger salgschef Martin Petersen, Multivac A/S.

Teknologien bliver udstillet på et særligt temaområde på FoodTech 2012, hvor de besøgende blandt andet kan se det net, produktet opbevares i under trykket på 6.000 bar. Der vil være en stor fotovæg, som illustrerer processen gennem en fuldautomatisk produktionslinje, og ansatte fra Multivac vil fortælle om HPP og afklare spørgsmål.

- Vi ser frem til at præsentere teknologien på FoodTech 2012. HPP er ikke kun forbeholdt store virksomheder, men kan også være interessant for mindre fødevareproducenter, som gerne vil nå ud til nye markeder med deres kvalitetsprodukter, udtaler salgschef Martin Petersen, Multivac A/S.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064