23948sdkhjf

Fleggaard runder 5 mia.

Fleggard-koncernen imponerer med sit bedste regnskab nogenside.
En ny milepæl er nået. Med en omsætning på 5,1 mia. kr. er den sønderjyske købmandskoncern Fleggaard steget med 18 pct. Overskuddet nåede dermed 273 mio. kr. før skat.

- Vi er ved at have en rimelig skarp opfattelse af, hvad vi er gode til. Man må ikke tro, at man med penge eller udholdenhed kan skabe succes, for sådan virker verden ikke i 2013, siger koncerndirektør Jens Klavsen til Børsen.

De 17 supermarkeder Fleggaard og Calle er fortsat koncernens største ben, men i øjeblikket sker væksten på engrosområdet. Her sælger Fleggaard eksempelvis smartphones og tablet-pc´ere over hele verden.

Overdrevet mediesnak

Det er dermed ikke gænsehandelen, der har skabt vækst, understreger Jens Klavsen.

- Mediesnakken har været meget overdrevet i forhold til, hvor stor grænsehandelen er. Den har haft det fint i 2012, men den er på ingen måde eksploderet. Der er rigtig mange produkter, hvor fedtafgiften kun betød 3, 4, eller 7 eurocent, og jeg nægter at tro, at det har været afgørende for kunderne, siger han til Børsen.

Stadig hotelunderskud

Selv om det første kvartal i det nye regnskabsår var meget positiv, er Jens Klavsen dog varsom med at love fortsat vækst i salg og overskud i det nuværende regnskabsår.

Fleggaards hoteldrift kører stadig med underskud, herunder gourmetstedet Fakkelgaarden ved Flensborg Fjord.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125