23948sdkhjf

Indskærpelser til Noma

Fødevarekontrollen har været på besøg hos gourmetrestauranten efter henvendelse om sygdomsudbrud.
63 gæster blev syge efter at have spist på restauranten den 14. og 15. februar. Noma henvendte sig selv til Fødevarestyrelsen omkring udbruddet den 20. februar, skriver EPN.

- Det indskærpes, at fødevarer skal beskyttes mod kontaminering, som kan gøre dem uegnede til konsum, sundhedsfarlige eller kontaminerede på en sådan måde, at de ikke med rimelighed kan betragtes som egnede til at blive konsumeret i den tilstand, hedder det ifølge rapporten.

Ved kontrolbesøget konstaterede fødevarekontrollen at dild og chili produceret den 13. februar ikke var blevet kasseret, men brugt som mad til personalet. Fødevarekontrollen oplyser desuden, at der ud over sygdomsudbrud blandt gæster har været sygdom blandt de ansatte, som har håndteret fødevarerne. Samtidig var der manglende tilgang til rindende varmt vand i en køkkenvask, hvilket ligeledes blev påpeget.

I indskærpelsen er der desuden tilføjet, at Noma fremadrettet har omgående indberetningspligt til relevante myndigheder i de tilfælde, hvor der er en formodning om eller en grund til at antage, at en fødevare kan have en sundhedsskadelig indvirkning på mennesker.

I alle tilfælde lover Noma at rette op på forholdene.
Læs mere om: Noma
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097