Ozon – effektiv desinfektion af CIP i mejeri og bryggeri. Uden brug af kemi.
Dekontaminering af CIP uden brug af kemi – og store besparelser på vand, tid og energi.
Ozonbehandling er et stærkt alternativ til kemikalier og varmt vand, når bryggerier og mejerier skal desinficere deres produktionsanlæg. Både i forhold til økonomi, tid og ikke mindst miljø. Hos de mejerier og bryggerier, der bruger ozon til desinfektion af processudstyr, værdsætter medarbejderne især den reducerede behandling med kemikalier, da tiden frigøres til andre ting og miljøet spares for unødvendig kemi. Samtidig reducerer ozonrensning også tiden per cip-cyklus, og produktionen kan øges tilsvarende.
Et ozonsystem er energieffektivt og bruger normalt under 1 kWh. Det optager ca 2 m2 gulvplads. Almindelig anvendelse er CIP-rensning, hvor ozonet opløses i vand, som derefter ledes gennem procesudstyret. FHS Scandinavia samarbejder med Ozonetech, som er de førende leverandører af denne teknologi.
Fordele ved brug af ozon
- Ingen kemi
- Lavere energiforbrug
- Mindre vandforbrug
- Op til 80% omkostningsbesparelser
Læs mere om ozon og de mange fordele på vores hjemmeside. Eller kontakt os på 27 62 61 73 for at høre mere om mulige løsninger til dine CIP udfordringer.