23948sdkhjf

Plum Øjenskyl - viden og korrekt brug

Tilbydes
Udløber
23. marts 2024

Øjet er en af de vigtigste sanser. I tilfælde af et uheld er hvert sekund afgørende for skadens omfang på øjet. Det er derfor vigtigt at beskytte sine øjne - også mens man arbejder. På trods af omfattede sikkerhedsforanstaltninger er der mange arbejdspladser, som ikke er fuldstændig sikre og stadig bærer en risiko for øjenskader. Derfor hjælper nem adgang til en øjenskylleløsning med at forhindre eller minimere omfanget af skaden.

Skadestoffer kan komme i øjet i fast, flydende eller gasagtig form. Hvor skadeligt det er afhænger af fremmedlegemets karakter, temperaturen, pH værdien og påvirkningstiden. De fleste øjenulykker skyldes støv, skidt, metal- og træsplinter, kemikalier som olie og opløsningsmidler. Her er det som oftest nok at skylle dine øjne med en øjenskyllevæske, der indeholder 0,9 % steril natriumklorid svarende til det naturlige saltindhold i den væske, øjet selv producerer.

Herudover er der ulykker med syrer og baser, hvor man eks. får maling, blegemiddel, rengøringsmidler eller andet i øjet. pH værdien i øjet er neutral og får du syrer eller baser i øjet, så går der kun få sekunder før, pH balancen er ændret radikalt, og der sker ætseskade på øjets væv, som hurtigt kan blive en permanent skade. Derfor gælder det ved øjenulykker med syrer og baser om hurtigst muligt at neutralisere kemikaliet til et pH-niveau omkring 7,4 svarende til øjenvæskens normale pH-niveau. Ved at anvende normalt vand eller 0,9 % natriumklorid opnår du kun en fortyndings- og skylleeffekt, hvorfor vi anbefaler, at man anvender en pH Neutral øjenskyllevæske (fosfatbuffer). Efter brugen af pH Neutral anbefaler vi at fortsætte skylningen frem til lægen med øjenskyllevæske (0,9 % natriumklorid).

En øjenskylleløsning skal have følgende kvalifikationer:
- Effektiv også over for kemikalier
- Nem og hurtig at anvende
- Direkte adgang ved arbejdsstationer med høj risiko for øjenskader

Vores øjenskylleløsninger tilbyder den rette løsning for næsten alle arbejdspladser. Et overblik over vores sortiment af flasker og stationer kan findes på vores produktside.

Det er vigtigt, at øjenskyllevæsken altid rammer øjet i en blød og jævn stråle. Og er skaden opstået på begge øjne samtidig, så sørg for at bruge en DUO løsning, der kan skylle begge øjne samtidigt. Til alle vores øjenskylleflasker-, stationer og bokse medfølger en udførlig øjenskylleplan, så du kan skylle øjet korrekt med den rigtige væske.

I vores videoer kan du se, hvordan du skyller dine øjne med Plum Eye Wash og pH Neutral og se pH Neutrals effekt på syrer og baser.

 

Vigtig note:
Man bør altid søge læge i tilfælde af øjenskader. Dette gælder også skader, som til at starte med virker harmløse.
Udbyder
KiiltoClean A/S

KiiltoClean A/S
Frederik Plums Vej 2
5610 Assens
Danmark

Nicoline Østerkjerhuus
Telefon: +45 64712112


Se hjemmeside
Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.203