23948sdkhjf
Del siden
Tilbydes

Hvordan virker UVC-lys?

Udløber
1. november 2025

UVC-lys kan bruges som desinfektion i luft, væsker og på overflader. Alle vira, bakterier og svampe som har DNA eller RNA kan desinficeres med UVC, men der er stor forskel på dosis.

Når vira, bakterier og svampe udsættes for UVC ødelægges hydrogenbindingerne i DNA eller RNA. Dette forhindrer cellens evne til at reproducere og den vil derfor blive inaktiv og dø.

 

UVC er ligeglad med temperatur og pH.

UVC virker i kulde og varme uanset om bakterier er i fast, flydende eller luftbåren form. UVC er et godt match hvor vi gerne vil undgå kontakt, kemi og karenstid.

Du kan ikke overbehandle med UVC-lys og der er ingen risiko for mutation eller resistens. Det er vigtigt at vælge den rigtige type UVC til en opgave. Der er forskellige pærer, der virker optimalt i forskellige miljøer, som kulde, varme, fugt eller tørt klima.

 

Virker alene eller sammen med andet

UVC-lyset kan løse en lang række desinfektionsopgaver alene. Fordi det er lys, kræver det at de emner der skal desinficeres, er fri for støv, snavs og partikler. Vi laver systemer med luftafblæsning, hvor overfladerne på emner blæses med luft, som efterfølgende filtreres i lukkede systemer og genbruges. En løsning med luftafblæsning kan kombineres med UVC-lys. Luften blæser emnet fri for snavs og UVC-lyset desinficerer overfladen. Dette sikrer et helt rent slutprodukt.

Læs mere om desinfektion med UVC-lys på vores hjemmeside

Du kan desuden se flere af vores produkter på YouTube

NATDIS
Brunbjerg 70
6100 Haderslev
Haderslev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21586544

Kontaktperson

Pernille Snitkjær
Salg/administration
+45 21223488 pernille@natdis.dk

Send til en kollega

0.047