23948sdkhjf

NO DIG ved renovering af forsyningsledninger

Tilbydes
Udløber
15. februar 2025

Nordkysten reparerer og udskifter forsyningsledninger med NO DIG-metoden – eksempelvis, når udtjente forsyningsledninger – eksempelvis vandrør og kloakrør – skal fornys i større boligområder. Nordkysten sikrer desuden, at der tages hensyn til områdets beboere, når arbejdet tilrettelægges og udføres.

Et af de steder, som Nordkysten senest har påbegyndt en hovedentreprise, er en todelt entreprise ved Emdrup Banke for Boligforeningen AAB. Den ene delopgave består i at reparere og udskifte de ledninger, som forsyner områdets rækkehuse og lejligheder med vand og varme. Den anden opgave er at renovere boligernes kloakrør.

”Bygningerne er fra 1942, og forsyningsledningerne er nedslidte. Derfor oplever beboerne svagt vandtryk, brud på ledninger samt varmetab. Vi graver en meter ned, hvor ledningerne ligger i et kompliceret system. Det kræver, at vi har indsigt i den måde, ledningsnettet er etableret på, og at vi har et godt overblik, inden vi går i gang,” siger Nordkystens projektleder Sune Seerup og fortsætter:

”Når vi renoverer kloakrørene, graver vi til gengæld ikke jorden op. Her bruger vi en No Dig-metode, som hedder strømpeforing. Vi fører en sok af liner ind i de eksisterende rør, som vi så puster op og hærder med lystog. Glasfibersokken forstærker og stabiliserer dermed de gamle kloakrør indefra.”

Hensynet til beboerne er en vigtig del af projektets tilrettelæggelse. Det er afgørende, at de føler sig inddraget og lyttet til, forklarer Rune Asholt, der er projektleder hos AAB. Det er grunden til, at foreningen har efterspurgt en entreprenør med erfaring inden for No Dig-løsninger som strømpeforing.

”Beboerne er i sidste ende bygherre. Det er dem, der betaler, og kvaliteten af arbejdet skal derfor være så god, at ledninger og rør holder i mange år frem. Det er de langsigtede krav. Men beboerne skal også have en god oplevelse nu og her, mens arbejdet bliver udført. Derfor har vi ønsket at holde gravearbejdet til et minimum,” siger Rune Asholt.

Læs mere om NO DIG-løsninger
Udbyder
Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S

Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S
Pårupvej 183
3250 Gilleleje
Danmark

Telefon: +45 48300065

Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.157