23948sdkhjf
Del siden
Tilbydes

Bortsugning af olietåger fra åbne CNC maskiner

Udløber
13. december 2045

Olietåger kan volde problemer både for miljøet og naturen, men også arbejdsmiljøet i en produktion bliver berørt. De mest kendte problemstillinger vi ser hos vores kunder er den forurenede luft som opstår under bearbejdning af emner i en CNC maskine, det er både oliedampe og røg der fremkommer. Udfordringen er at få tømt kabinen når der er tale om lukkede CNC maskiner inden operatøren åbner lugen for at skifte emne, og det skal ofte gå meget stærk hvorfor det er afgørende for kapaciteten og placeringen af udsugningen i maskinen. Ofte er maskiner som er lukkede fra fabrikanten også forberedt til at tilslutte udsugnng, det er bare ikke altid placeringen af suget er hensigtsmæssigt, men det kan der laves om på.
Åbne CNC maskiner er derimod langt mere vanskelige at montere et effektivt udsugning på. En åben maskine kan ofte forurene hele produktionen da bearbejdningen ofte foregår med store omdrejninger som derved fordeler den forurenede luft i hele produktionen. Det kan lade sig gøre at bortsuge den forurenede luft også her men det er langt mere krævende og udfordringen er selvfølgelig også væsentlig større. Løsningen af disse situationer sker ofte i flere trin da det er vanskeligt altid at forudse hvordan de tiltag der laves har tilfredsstillende resultater.
Filtreringen af den bortsugede luft skal naturligvis være i orden inden det sendes ud til det frie. Man kan f. eks vælge at filtrere med et stort hovedfilter. Filtreringen er god og effektiv og der kun et stort filter at tilse og sikre er i orden. En anden metode er at placere et filter ved den enkelte maskine. Denne metode sikre både en god filtrering men ligeså vigtigt, at der nu ikke ligger olie i rørene. I princippet kan man lave en rørføring som hælder tilpas til at olien vil løbe naturligt tilbage i maskinen. Vi ved af erfaring at rør kan være fint tætte i starten, men at de med tiden også bliver utætte og at der så vil være lækager som bevirker olien drypper fra rørerne og er skyld i glatte gulve eller generelt at man blot flytter forureningen til steder som ikke er hensigtsfulde.
Vi har hos Reguvent ApS en lang og bred erfaring med olietåger af enhver art. Vi kommer gerne forbi din virksomhed og kommer med forslag til eventuelle løsninger som også tager udgangspunkt i driftøkonomi.

Reguvent ApS
Oustedvej 4
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27317898
P nummer: 1002227443

Kontaktperson

MF
Martin Fredriksen
Direktør
+45 75661777 mf@reguvent.dk

Send til en kollega

0.047