Fødevareallergener- Risikovurdering, styring og analyse

I alt DKK 3.895 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Alle regioner
Periode(r)
6. november 2018

6. november 2018

Det er vigtigt at fødevarevirksomheder har et overblik over, hvordan risiko for kontaminering med fødevareallergener kan og skal styres, således at forbrugere med allergi kan få størst muligt udvalg blandt fødevarer.

Årsagen til, at vi i disse år oplever en høj og stigende forekomst af allergi i den vestlige verden, er kun mangelfuldt afklaret.

Det er typisk helt almindelige fødevarer, der giver anledning til allergiske reaktioner, fx mælk, æg, rejer, jordnødder eller frugt og grøntsager.

Det er især småbørn, som er allergiske over for fødevarer (især overfor mælk og æg). Man regner med, at ca. 5-7 procent af alle børn udvikler fødevareoverfølsomhed, men mange vokser fra det.

Blandt voksne har cirka 1-2 procent fødevareallergi (især overfor nødder, frugt og grøntsager).

Der findes ingen medicinsk behandling, der kan helbrede overfølsomhed over for mad. Den eneste behandling er at lade være med at spise den fødevare, man ikke tåler.

Virksomheder oplever dagligt udfordringer i forbindelse med styring, analyse og mærkning af fødevareallergener.

Der findes lovgivning på området, men det kan være en udfordring at udlede, hvilken betydning lovgivningen har for den enkelte virksomhed.

Vi oplever især, at der er brug for viden om, og dokumentation af, hvorledes virksomheden risikovurderer og analyserer på dette område.

Hos Eurofins Steins har vi stor erfaring i uddannelse af medarbejdere på alle niveau­er. Vi stiller os gerne til rådighed med rådgivning om, og vejledning i, hvordan virksomheden bedst muligt kan styre risici i forhold til allergener, idet vi - udover erfaring med undervisning - har en praktisk erfaring i forhold til hvilke faktorer, det er mest relevant at fokusere på i forbindelse med risikovurdering og analysevalg.

Pris:
Før 1. okt.
DKK 3.895
1. okt. eller senere
DKK 4.695

Undervisningsadresse

Ladelundevej 85, 6600 Vejen

Send til en kollega

0.252