23948sdkhjf

Fødevaresvindelvurdering og styring af risici

I alt DKK 3.800 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Syddanmark > Vejen Kommune
Periode(r)
2. april 2019

2. april 2019

Kursus hvor du får viden om, hvordan du bedst vurderer og screener din risiko for fødevaresvindel ved hjælp af det excel-baserede SAVE-System, som alle deltagere får med hjem efter kurset.

Svindel med fødevarer er i stigende fokus i disse år. Der ses både
fra myndigheders og forbrugeres side med stor alvor på fødevaresvindel. Vi skal kunne stole på, at fx vin, olivenolie og honning har
den kvalitet, emballagen lover.
Fødevarevirksomhederne mødes derfor af større krav til dokumentation af styringen af risikoen for fødevaresvindel.

Eurofins Steins tilbyder kursus i risikovurdering og -styring i forhold til fødevaresvindel og vigtigheden af en kritisk tilgang til råvaresourcing og styring af egne interne processer.

Kurset indeholder følgende:
• Baggrund (både historisk og lovgivningsmæssigt m.m.)
• Terminologi
• Eksempler på risici (både fra Danmark og andre lande)
• Gennemgang af SAVE-system (deltagerne får systemet med hjem på et USB-stick, så man kan arbejde videre med dette i eget regi)
• Eksempler på, hvor der kan findes yderligere relevant viden
• Metoder til styring af fundne svagheder
• Eksempler på analyser til bestemmelse af autenticitet
• Præsentation af Netværksgruppe om fødevaresvindel

Om SAVE-systemet:
Sårbarhedsvurderingssystem (SAVE – Screening And Vulnerability Evaluation). Beskrivelse: Excel-baseret struktureret datasystem til vurdering af sårbarhed overfor fødevaresvindel. Elementer: Selvdrevet, indsamlingsbeskrivelse, struktur, vurderingsværktøj, mulige afledte indsatsområder, retningslinjer for handling, dækker hele værdikæden.

Undervisningsadresse

Eurofins Steins laboratorium A/S. Ladelundvej 53, 6600 Vejen

Send til en kollega

0.209