23948sdkhjf

National svejsekoordinator, modul 5 - Materialelære, rustfri stål

Undervisningsregion
Danmark > Nordjylland > Aalborg Kommune
Periode(r)
9. december 2020

11. december 2020

Uddannelsesforløbet til national svejsekoordinator er et attraktivt tilbud til virksomheder, som fremstiller blivende bygnings- og konstruktionskomponenter i stål eller aluminium. Forløbet består af otte moduler og varer i alt 28 dage, men det er også muligt at tage modulerne som enkeltmoduler, såfremt det har interesse. 

På dette femte modul lærer du om rustfri ståls fysiske og mekaniske egenskaber, dets anvendelse og svejsbarhed. Du får kendskab til gruppering og mærkning af ulegeret stål iht. gældende standarder. Desuden får du kendskab til gældende standard vedrørende materialecertifikat og krav til grundmaterialer.

Du lærer om korrosionsforhold, sammenføjning af sorte/rustfrie materialer samt anvendelse af Schäffler-diagram. Endvidere lærer du at vurdere krav til WPQR (svejseprocedureprøvning) og WPS’ere ud fra kravspecifikation. Du lærer at registrere svejsedata, udfylde WPQR og udføre WPS’ere på baggrund af WPQR. Du bliver bekendt med mulighederne for certificering af svejsere iht. gældende standarder.

Modulet veksler mellem teori og praktik. Du bedes medbringe arbejdstøj og sikkerhedssko. 

Undervisningsadresse

TECHCOLLEGE,
Sigrid Undsets Vej 3,
9220 Aalborg ØstKontaktinformation
TECHCOLLEGE
Sigrid Undsets vej 3
9220 Aalborg Øst
Danmark

Palle Balzer
Telefon: +45 72506238


Se hjemmeside
Se flere kurser
Se hele profilen

Send til en kollega

0.157