23948sdkhjf

National svejsekoordinator, modul 6 - Skæreprocesser og fugeformer

Undervisningsregion
Danmark > Nordjylland > Aalborg Kommune
Periode(r)
13. oktober 2021

15. oktober 2021

Uddannelsesforløbet til national svejsekoordinator er et attraktivt tilbud til virksomheder, som fremstiller blivende bygnings- og konstruktionskomponenter i stål eller aluminium. Forløbet består af otte moduler og varer i alt 28 dage, men det er også muligt at tage modulerne som enkeltmoduler, såfremt det har interesse. 

På modul 6 får du viden og kendskab til anvendelsesmulighederne for skæreprocesserne flammeskæring, plasmaskæring, laserskæring og vandstråleskæring, som baggrund for at vælge den bedst egnede skæreproces ud fra en produktionsteknisk vurdering. Endvidere kan du vælge egnet fugeprofil i forhold til svejseproces, kravspecifikation og tegningsgrundlag. Du får kendskab til kravene til skæreflader iht. DS/EN ISO 9013, og kan vurdere og afhjælpe skærefejl i en produktion.

Du får teoretisk og praktisk kendskab til udførelse af flammeretning af svejste konstruktioner. Du kender til standardernes krav og kan udarbejde en procedure for flammeretning målrettet en virksomhed. Endvidere kender du til risikoen ved arbejde med trykflasker, samt farvekodning af gasser/flasker som indgår i skæreprocessen.

Modulet veksler mellem teori og praktik. Du bedes medbringe arbejdstøj og sikkerhedssko. 

Undervisningsadresse

TECHCOLLEGE,
Sigrid Undsets Vej 3,
9220 Aalborg Øst

Send til en kollega

1.297