23948sdkhjf
Del siden
Kursus

CE-mærkning l-IV: Kursuspakke med rabat

I alt DKK 15.500 ekskl. moms
Periode(r)
Løbende optagelse

Maskinsikkerhed A/S tilbyder kurser i maskinsikkerhed, risikovurdering, CE-mærkning, ATEX m.m.

 

Denne kursuspakke indeholder fire kurser i CE-mærkning; Introduktion til CE-mærkning (I), CE-mærkning af maskiner og anlæg (II) og Lær at skrive en risikovurdering jf. Maskindirektivet (III) og Introduktion til brugsanvisninger (IV). Med disse kurser er du godt dækket ind til selv at lave dine brugsanvisninger, risikovurderinger, erklæringer og anden dokumentation. Varighed pr. kursus 9.00 – 15.30 ( Kan variere )

Del I:

På del I får du en grundig introduktion til CE-mærkning af maskiner, regler og krav, brug af standarder, risikovurdering, brugsanvisning, teknisk dossier og erklæringer. Vi kommer blandt andet ind på reglerne for indretning af maskiner, standardens rolle i forbindelse med design af maskiner samt dit ansvar og dine opgaver, når du bygger, tilpasser, ombygger, specificerer og/eller indkøber maskiner.

Du kan læse mere om del I her.

Del II:

På kurset lærer du at skelne mellem en væsentlig og ikke-væsentlig ændring af en maskine, hvornår det kræver fornyet CE-mærkning, hvordan ændringer dokumenteres, og hvad du skal være opmærksom på. Sidst, men ikke mindst, kommer vi ind på specielle forhold i Maskindirektivets regler og hvilke regelgrundlag, du skal holde dig opdateret i, så du og din virksomhed kan handle ansvarligt.

Du kan læse mere om del II her.

Del III:

På tredje og sidste del i kursusrækken gennemgår vi udarbejdelsen af en risikovurdering. Vi kommer blandt andet ind på formålet med og kravene til risikovurderingen, brug af standarder og udarbejdelse af en brugsanvisning.

Du kan læse mere om del III her.

Medbring en PC, der kan håndtere Microsoft Word, samt et billede eller en tegning af den maskine, du vil bruge som et eksempel. Har du ikke et, stiller vi en maskine til rådighed for øvelserne.

Efter kurset vil du være i stand til selv at skrive en risikovurdering for en simpel maskine.

Del IV

Hvordan laver man brugsanvisninger der overholder kravene fra Maskindirektivet og Arbejdstilsynet?
På dette kursus lærer du om regelgrundlaget for maskiner og proceduren for CE-mærkning samt om maskinfabrikantens ansvar og pligter i forhold til brugsanvisninger.
Du får en model og skabelon, der trinvis vil tage dig gennem processen, og som viser hvilke oplysninger fra risikovurdering og standarder du skal bruge

Deltagere

Kursuspakken er for dig, der arbejder med maskiner, deltager i ombygning og sammenbygning af maskiner til produktionslinjer og lign. og dig, der skal udarbejde risikovurderinger for de maskiner, I bygger eller bygger om, uanset om du er hos en maskinfabrikant eller i en produktionsvirksomhed.

Du har et lille eller intet kendskab til CE-mærkning og Maskindirektivet, men får ved deltagelse i alle fire kurser godt kendskab til Maskindirektivet, brug af standarder og sikre maskiner samt de grundlæggende regler for brugsanvisnger.

Det er en forudsætning for et tilfredsstillende og lærerigt kursusforløb, at kurset ligger i forlængelse af din nuværende viden og kompetencer.

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30553675
P nummer: 1013407483

Kontaktperson

STM
Stefan Thor Magnusson
Kursuskoordinator
stm@maskinsikkerhed.dk

Undervisningsadresse

12. september, 20. september, 10. oktober og 8. november 2023, Ballerup 11. oktober, 1. november, 21. november og 28. november2023, Middelfart 24. januar, 8. februar, 28. februar og 21. marts 2024, Ballerup 6. marts, 13. marts, 9. april og 10. april 2024, Middelfart 14. maj, 22. maj, 28. maj og 4. juni 2024, Middelfart
Alle regioner
Danmark

Send til en kollega

0.063