EKSTRA MED DETTE NUMMER:
Messe-magasin og fødevare-kort
FOODTECH2018
Food Supply Magazine og Jern
& Maskinindustriens messemagasin
FoodTech FoodTech
i Herning 13.-15. november
2018
MCH inviterer
til faglig fest
i fødevareindustrien
Fødevareindustrien
klar til
faglig fest i
Herning
Sig
skål til
frem
tide
Ind
n
ustr
ien
smager på
fremtiden
- Spot på smart produktion
- Ny viden i fokus
- Over 300 udstiillere
- MCH klar med kæmpe program
FRE s001 102 J3M
0211.indd 3
26-10-2018 09:13:48
NR. 12 NOV.-DEC. 2018
Odense Marcipan skaber overskud
med 170 forskellige opskrifter:
Fleksibilitet
forøger fortjenesten
Side 24-27
I DETTE NUMMER: Smartbake vil tage succesopskrift med til udlandet / Easy
Food: Produktionen skal kunne følge innovationen / Lactosan bygger til / P.A.
Brød har unikt koncept / Se Milles nye fabrik / Plus 8 sider om emballage
FRE s001 129 Food
0211.indd 3
30-10-2018 08:14:56
EKSTRA MED DETTE NUMMER: Messe-magasin og fødevare-kort FOODTECH2018 Food Supply Magazine og Jern & Maskinindustriens messemagasin FoodTech FoodTech i Herning 13.-15. november 2018 MCH inviterer til faglig fest i fødevareindustrien Fødevareindustrien klar til faglig fest i Herning Sig skål til fr
Forsidefoto: Teknisk direktør Christian Ubbesen og hans kolleger i Odense skal holde styr på 170 opskrifter på marcipan. Læs mere om den specialiserede produktion på side 24-27. Foto: Heidi Lundsgaard Økologisk kød i en plastikbakke var okay i går men ikke i morgen udgives af Nordiske Medier A/S M
Vi forstår, hvordan du stræber eer konstant produktkvalitet og optimerede omkostninger. UFRAVIGELIG + UPÅKLAGELIG Du er klar til at opfylde dine sikkerheds- og kvalitetskrav, samtidig med at du optimerer ressourcer og sikrer repeterbarhed. iTHERM TrustSens TM37x Verdens første kompakte selvkalibre
Mød os på FoodTech d.13.-15. november 2018 Stand nr. 7260 Hal J2 Vi giver næste omgang! Alfa Laval Brew 701 eMotionTM Ved at bruge Alfa Lavals nyeste separationsteknologi får du bedre ølkvalitet, op til 70% mindre elforbrug og mindre CO2 aftryk. Den nye Brew 701 eMotionTM ølcentrifuge er en smart,
Lactosan-direktør: Ostepulver kræver knowhow Ostepulverfabrikken Lactosan har succes og er i gang med en kæmpe udvidelse, men selvom eksporten til Østen stiger, giver det ikke mening at etablere fabrik i Kina. Direktør Jørn Frandsen mener ikke, at lave kinesiske lønninger kan konkurrere med høj dan
Landlaks har givet gigantunderskud: Nu knækker de endelig koden Danish Salmon i Hirtshals har haft underskud i otte år. Men bedre tider er på vej kvælstof (N) uden at anvise et andet sted, hvor den kan begrænses. I følge bestyrelsesformanden er 90 procent af de atlantiske laks i supermarkedernes kø
Kan der spares noget på energien? Hvad kan Går rengøringen gennem kontrollen? Budgettet skal overholdes!! genbruges? Hjælp!! Kl. 02.34: Nedbrud Nyt anlæg Godt i gang med nyt produkt Viden, tillid og nysgerrighed 360 graders fokus på dit procesanlæg Procestekniske løsninger og know how gen
Nyt anlæg skal give bobler i sodavand I sommer manglede øl- og sodavandsproducenter CO2, men nu bliver et dansk biogasanlæg storleverandør af det Af Maria Berg Badstue Pedersen Nature Energy blev etableret i 1979 under navnet Naturgas Fyn. Oprindelig var virksomheden alene fokuseret på at drive natu
Fremtidens medarbejdere går allerede rundt på fabrikken Vækstplaner kan blive bremset af mangel på kvalificeret arbejdskraft, men i Region Syddanmark vil man hjælpe SMVer i fødevarebranchen ved at skræddersy efteruddannelse til deres egne ansatte Af Mads Rømert Virksomheder i fødevarebranchen oplev
Kun trekvart år efter at Mille Food byggede sin første fabrik: Her er fabrik nummer to Modermælksproducenten Mille Food kan ikke følge med efterspørgslen i Kina. Derfor har virksomheden købt en ejendom i Roskilde, hvor der skal opbygges en mejeriproduktion, som kan producere cirka 15.000 ton af det
Martin Thomsen, Mille Food, viser rundt på Langebjerg 1 i Roskilde. Den nyindkøbte fabriksbygning er på cirka 10.000 kvadratmeter, og der har tidligere været farmaceutisk produktion ligesom det var tilfældet med Mille Foods første mejeriproduktion i Hundested, som er på cirka 13.000 kvadratmeter.
BAGERI FOKUS 12 FRE s012 129 Food 0211.indd 12 30-10-2018 10:08:25
FOKUS BAGERI Brød-iværksætter spejder mod udlandet Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet Af Morten Vittrup Lund Det går stærkt hos Smartbake. Så stærkt, at man ikke lige har fået fikset dørklokken ve
BAGERI FOKUS Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden. Erfaren produktionschef sørger for, at sælgerne ikke lover for meget Af Morten Vittrup Lund Da en gruppe vestjyske investorer i forå
ANNONCE Har du styr på sporbarheden og certifikaterne på plastkomponenten i dit procesudstyr? Vi bearbejder udelukkende kunststoffer, som forhindrer, at metalstøv eller spåner fra tidligere metalproduktioner migrerer over i plasten. Efter den spåntagende bearbejdning vaskes, afgrates og kontroller
BAGERI FOKUS Tekniske udfordringer: Innovation er meget mere Hos Easyfood er den tekniske chef dybt involveret i produktudviklingen Af Dan S. Frandsen Easyfood blev grundlagt i 2000 i Kolding hvor der stadig er produktion og hovedkontor. Easyfood sælger sine produkter i 13 lande til kunder som S
FOKUS BAGERI end nye produkter Administrerende direktør Flemming Paasch, Easyfood, fortæller, at innovation i høj grad er afhængig af en produktionsteknisk udvikling. Foto: Easyfood 176 forskellige produkter Da linjen blev tænkt for 20 år siden, var der mange af de produkter, som vi i dag produc
BAGERI FOKUS P.A. Brød: Vi har et unikt Egne butikker aftager over halvdelen af varieret produktion Af Henrik Kongsgaard Med 119 år på bagen har den vejlensiske bagerfamilie Andersen prøvet meget af hvert, og store mængder ovne og bagergrej er blevet slidt op i tidens løb. Langt de fleste af åren
FOKUS BAGERI koncept den ikke mindst på grund af en aftale om at levere øko-wienerbrød til blandt andre Meyers Food, der sælger det videre til Coop. - Faktisk kunne vi godt lave alle vores produkter økologiske, men der er ingen, der spørger efter for eksempel økologiske rundstykker, nævner Peter A
BAGERI FOKUS Peter Arnold Andersen og P.A. Brød har modtaget eksportordrer, der er så store, at han lige skal tygge på, om bageriet kan levere varen. Foto: Henrik Kongsgaard 15 millioner småkager til Business Class kan vi klare det? P.A. Brøds nicheproduktion gør klar til at indtage udlandet Af
det er Vejen n i d l i -t s e c c u s i Vejen har vi danmarks laveste priser på erhvervsjord langs e20 Den fysiske placering er i top. Det er af stor værdi for en fødevarevirksomhed at blive placeret i en kommune, hvor der er en produktionsklynge du kan netværke med, og hvor kommunens personale v
BAGERI FOKUS Succesfuld chokolademager udvider med fabrik i Aarhus 120 år gammel chokolademager får nu også bageri og konditori Ejer af Kathrine Andersen Chokolade Jakob Skovsgaard har også fået smag for bagekunst. Foto: Kathrine Andersen Chokolade Af Camilla Gade Jakob Skovsgaard har stået i sp
ANNONCE Hver anden dansker er imod højere pensionsalder Pensionsalderen vil stige fra 65 år til 67 år i løbet af de næste fire år på baggrund af en bred politisk aftale om at få flere hænder på arbejdsmarkedet. En udvikling, som mere end halvdelen af den danske befolkning er modstander af, og som
Fleksibiltet er ingrediensen i En fleksibel produktion med 170 forskellige opskrifter på marcipan og 700 varenumre sikrer kan variere emballering og pakning i henhold til kundens ønsker eksempelvis ved at forarbejde overtræksmarcipanen, så massen bliver mere sej og dermed strækbar, når den skal rul
n i Odenses vinderopskrift forsat marcipanproduktion på Danmarks eneste tilbageværende marcipanfabrik - Vi forsøger selvfølgelig at udfordre salg-marketing på, om det nu er nødvendigt med så mange varianter, siger Christian Ubbesen, teknisk direktør på Odense Marcipan. Foto: Heidi Lundsgaard FRE s
Den evige jagt på optimeringer i Der kan altid optimeres i en fødevareproduktion. Odense Marcipan kigger blandt andet på at optimere Af Morten Vittrup Lund Kiloprisen på mandler svinger meget ligesom på alle andre råvarer. Prisen ligger pt. på ca. 40 kr. pr. kg, men den har tidligere været helt opp
r i Odense d mandelsorteringen og afbitringen af abrikoskerner mer men her kigger Odense Marcipan sammen med Teknologisk Institut ind i at finde andre måder at afbitre kernerne på. - Vi vil gerne gå lidt mere akademisk til værks. Hvad er det for en type bitterhed, der sidder i kernerne? Og kan vi
Kødkoncern køber Arla-mejeri Himmerlandskød skaffer sig plads til nye aktiviteter men kortene holdes tæt til kroppen år og komme i gang med produktionen, tilføjer han. Af Henrik Kongsgaard Himmerlandskød er Danmarks næststørste slagteri- og opskæringsvirksomhed - af oksekød. Virksomheden har 200
Velkommen til fremtiden 13.15. november 2018 Hele fødevareindustrien mødes på FoodTech, og du er inviteret. Kom og vær sammen med tusindvis af kolleger når flere end 300 danske og internationale udstillere giver dig et blik ind i fremtidens fødevareindustri. Oplev blandt andet International Food Co
Øl-drone kan genrejse produktion af humle Projektet Humledrone arbejder på at automatisere dyrkning af humle til øl. En stor del af arbejdet foregår i dag manuelt i adskillige meters højde Teknologisk Institut og RoboCluster fortæller om deres foreløbige erfaringer og giver deres vurdering af, hvil
Malt fra Thy bliver til øl i Rusland: - Det er rigtig god kvalitet Russere skal skåle i øl brygget på malt fra Thisted. 2.500 ton bygmalt er sejlet til Rusland fra maltfabrik i Thy - de russiske søfolk har nydt dagene i Thisted Rusland, som sælger malten videre til nogle mindre russiske bryggerier,
Lactosan satser på vegetar-segmentet, så måske er der muligheder i Schweiz. Ifølge mediet Trends & Travel er Schweiz det land i Europa, det er bedst at være vegetar i, Lactosan er en del af Thornicokoncernen, der er ejet af Thor og Christian Stadil. Foruden Lactosan omfatter Thornico-koncernen bl.a
når man sammenligner Europas lande. Det er målt ud fra eksempelvis antal vegarrestauranter og prisen på et kilo kød. Portugal er værst for vegetarer. Foto: Lactosan u mere vækst hos Lactosan g nye fødevaretrends skaber behov for øget kapacitet OSTELØBE frem for animalsk løbe. - Så set ud fra, at
Forskere vil forbedre kvalitetssikring af alt fra pålæg til avokadoer Med en investering fra Innovationsfonden skal forskere fra Niels Bohr Instituttet sammen med tre virksomheder udvikle udstyr og software, der kan finde fejl og mangler i en række produkter Røntgeninspektion af forskellige produkte
Mød Teknologisk Institut på FoodTech Få ny inspiration til din produktudvikling og procesoptimering. På vores stand vil du kunne se eksempler på, hvordan vi kan hjælpe dig hele vejen fra koncept eller problemidentificering til produktudvikling, procesudvikling, karakterisering, vurdering af fødevare
Malene Fog Lihme Olsen, seniorspecialist i AgroTech, er i fuld gang med at studere alger. Foto: Teknologisk Institut Algemarker skal skabe fremtidens bæredygtige protein Danskproducerede mikroalger skal, i projekt støttet af Innovationsfonden, supplere importeret soja ReMapp har et samlet budget p
ANNONCE Et nyt og imponerende innovationscenter på 4000m2 er ved at tage form i Frederikssund. Danske CO-RO, der står bag læskedrikke som Sunquick og Suntop samt frys-selv-hittet Sun Lolly, er bygherre på projektet og forventes at kunne flytte ind i det elipseformede byggeri i andet kvartal af 2019
TEMA EMBALLAGE Danmark bakker op om EUs nye plastikregler Forslaget fra EUKommissionen til et engangsplastik-direktiv indebærer: Indførelse af et forbud mod salg af visse engangsplastikprodukter såsom engangsbestik og tallerkener og sugerør. Krav om nationale initiativer til væsentlig reduktion
UANSET DETAIL ELLER FØDEVAREINDUSTRI; Uanset detail eller fødevareindustri; JEROS har altid den rette hygiejneløsning! JEROS har altid den rette hygiejneløsning! Opvaskemaskiner Opvaskemaskiner Sådan ser de danske aluminiumssugerør ud. Foto: Aluflam Vægtskålevasker Kassevaskere Danskere udvikle
EMBALLAGE TEMA Nyt pantsystem: Det havde været svært at h 52 millioner stykker ekstra emballage skal igennem i systemet med den nye pantordning fra 2020. Af Benita Dreyer-Andersen Pantordningen træder i kraft 1. januar 2020. I den mellemliggende periode skal detailhandlen gøre klar til det nye p
TEMA Dansk Retursystem er klar til den øgede mængde og er glade for timingen EMBALLAGE håndtere for to år siden Timingen er rigtig god for os. For to år siden havde vi haft store udfordringer med at håndtere den ekstra mængde, som ordningen tilføjer, men nu med det nye anlæg på vej passer det fi
EMBALLAGE TEMA Rema1000 vil gerne genanvende 55 millioner kødbakker. Færch Plast kaster kødbakker ind i cirkulært forløb Rema1000 og Færch Plast samarbejder om genanvendelse af 55 millioner kødbakker, der om halvandet år skal i handlen i 340 butikker Af Anne Ristorp Kraufeldt Rema1000 er en inte
TEMA EMBALLAGE Himmerlandskød har været med til at udvikle kødnyhed Noredjysk slagteri har været med til at skabe Rema1000s nye genanvendelige plastbakker Af Henrik Kongsgaard Fem måneder efter at have lanceret tanken om at lave kødbakker af kødbakker er Rema1000 nu klar med de første genanvendel
EMBALLAGE TEMA Producent af engangsservice: Det er klart, vi ser efter a Udfasningen af engangsplast er i fuld gang i detailbutikkerne. Det er den gale vej, siger en Af Benita Dreyer-Andersen Fast Plast er grundlagt i Thisted i 1965 af Henning Fast. Virksomheden laver drikkeglas til engangsbrug
TEMA EMBALLAGE alternativer plast-direktør, som dog må tænke alternativt Direktøren for Fast Plast tager udfasningen af engangsservice med ophøjet ro, men er begyndt at tænke i alternative materialer. Simon Kofod, værktøjstekniker hos Dencker (tv.) og Søren Andreassen, direktør i Greenway (th.).
PRODUKTER NYE Tredobbelt ventil optimerer flow den inden for fødevaresikkerhed og kvalitet. Og vi kan tydeligt mærke, at slutkunderne efterspørger mere fødevaresikkerhed. Kvalitet og compliance bliver simpelthen større og større konkurrenceparametre. Og de producenter og distributører, der kan si
NYE PRODUKTER Rengøringsvenlige cylindre i rustfrit stål På FoodTech-messen i Herning præsenterer HNC Group dele af det store sortiment af pneumatiske cylindre, der er fremstillet af rustfrit stål. Cylindrene er udført i hygiejnisk design og er derfor særdeles rengøringsvenlige, oplyser producente
Her vil du fremover kunne se modtageren af avisen. Kontakt os gerne, hvis vi har skrevet forkert, eller hvis du har ændringer. Telefon +45 44 85 88 99 Email food@nordiskemedier.dk Gå efter lineær hastighed og bedre resultater OptiFlex Alsidighed og fleksibilitet uden kompromis GEA MultiJector giv