23948sdkhjf

Gaderestauranter tjener mange penge

Foodtrucks, som sælger alt fra Tacos til gourmetmad, er for alvor blevet en populær spise, og vi danskere har i løbet af de seneste par år fået øjnene op for gaderestauranter. Dette skriver dr.dk.

Det kan betale sig at starte en foodtruck
De små restauranter har store økonomiske fordele, fordi der ikke er de store lejeomkostninger forbundet med det. Derudover er der ikke de store investeringer i inventar. Mark Andersen, chef for Tjeklån.dk og moremoney.dk, mener ligeledes, at de lave omkostninger ved opstart af en virksomhed, generelt giver en god og rentabel start.

Mange restauranter har dårlig økonomi
Selvom Foodtrucks dukker op i gadebilledet, er der stadig store problemer i restaurationsbranchen. Mange cafeer og restauranter har problemer med at holde butikken kørende, og står generelt overfor store økonomiske udfordringer. Faktisk viser tal fra nyhederne.tv2.dk, at hele 28 % af alle restaurationer og cafeer er i så store økonomiske vanskeligheder, at en lukning truer. Typisk er hovedårsagen hertil, at restauranterne har svært ved at tjene penge, samtidig med, at bankbogen allerede er tom.

En anden årsag til, at restauranter og cafeer er kommet i problemer er netop, at de plages af en stigende konkurrence fra blandt andet Foodtrucks og andre former for street food. Passion er derfor ikke nok til at drive en restaurant - der skal også være styr på økonomien, og det er netop her, at den danske branche halter bagud.

Danskerne vil have god mad – men vi vil ikke betale en formue
Vi er blevet langt mere kvalitetsbevidste i Danmark, og vi vil gerne prøve nye smagsoplevelser, som afviger fra dem vi kender fra det klassiske, danske køkken. Her er det specielt udenlandske specialiteter, som er kommet på menukortet – men bedst af alt er, når vi ikke selv behøver at lave maden.

Dog er der en generelt tendens til, at vi danskerne ikke vil betale en formue for vores mad – og derfor tyr vi til billigere løsninger som street food og foodtrucks.

 

 

Send til en kollega

0.032