23948sdkhjf

Griller du dit kød rigtigt? Få gode tips og tricks til grilltilberedning

Det er ikke helt lige meget, hvilken metode du bruger, når du griller dit kød, da det kan give en væsentlig forskel på smag og tekstur.

Bruger du den rigtige grillmetode, når du griller? I guiden her kommer vi ind på, hvornår du skal bruge indirekte varme til dit kød, og hvornår du skal bruge direkte varme.

Direkte varme på en kulgrill og gasgrill
Direkte varme er den metode, de fleste bruger, og den er også meget simpel og nem. Man putter sit kød direkte over kullene eller brænderen, hvor man griller kødet. Den høje varme fra varmekilden gør, at kødet udvikler en god skorpe og den virkelige gode smag, som grill nu giver, kommer til sin rette.

Denne metode er hurtigere end de andre metoder, men det betyder dog ikke, at den er dårligere. Man bruger direkte varme til tynde udskæringer af kød, som skal grilles på under 20 minutter. Pas på, at grillen ikke bliver for varm. Hvis den gør det, så tag nogle af kullene fra - eller skru ned for varmen, såfremt du vælger at anvende en gasgrill.

Tænk over brugen af låg når du griller med direkte varme. Med låget bliver kødet hurtigere grillet, hvilket er godt, men du mister saften, og overfladen på kødet får ikke den gode skorpe. Overvej istedet at branke kødet på begge sider med låget af. Når kødet er branket, bevæg kødet væk fra det varmeste sted på grillen, måske ud i siden og på med låget, og vent til kødet er færdigt.

Indirekte varme
Indirekte varme på kul-eller gasgrill er egentlig også ligetil og simpelt. For kul handler det om at anbringe sit kul på en måde, så du kan placere dit kød uden, at det er direkte over kullene. Det samme gør sig gældende på en gasgrill bare med brænderne.

Et foreslag til en opsætning med indirekte varme er, at du deler din grill op 50/50. Din ene side af grillen har kul, mens den anden ikke har. I den side du ikke har dine kul, placerer du en foliebakke med vand. Med gas kan man bruge samme opsætning. Du tænder brænderne i den ene side og anbringer en foliebakke med vand under siden, der ikke er tændt.

Du skal så, som du nok har regnet ud, placere kødet på den side, der ikke har kullene over foliebakken. Du skal også lukke låget på grillen, når du griller med indirekte varme, for det er den indirekte varme stråling og konvektionsvarmen, som steger dit kød. Denne metode er god til billige udskæringer af kød, da det oftest er langtidsstegninger der skal til stege – disse stegninger er med til at gøre kødet mørt og saftigt.

Det anbefales derfor, at du anvender metoden, indirekte varme, til kød som tager længere tid at stege. Her er stegekød eller pulled pork eksempelvis er perfekte til brug af denne metode. Dog kan brugen indirekte varme på grillen også anvendes, hvis du ønsker at bage brød og kager – derfor er grill ikke udelukkende til brug af kødtilberedning, da der kan tilberedes retter, som passer til enhver appetit.

Send til en kollega

0.062