23948sdkhjf

Kvalitetsudstyr er alfa og omega for gastronomien

Hoteller, restauranter, skoler, plejehjem og kantiner er blot nogle af de steder, som forbereder mad til mange mennesker på én gang.

Det stiller nogle krav til udstyret, der benyttes, og derfor handler rigtigt mange steder inden for gastronomien hos virksomheder, der er specialiserede i at levere kvalitetsudstyr køkkenudstyr til erhverv.

Det nytter nemlig ikke noget, at skulle lave dej til flere hundrede mennesker i en almindelig røremaskine, kun kunne lave tre fade kartofler i ovnen ad gangen eller for den sags skyld vaske brugt service og køkkenudstyr i en standard opvaskemaskine. Som du kan regne ud, stiller gastronomien høje krav til udstyr; og det er altså ikke uden grund. Læs videre og blive klogere på gastronomiens kvalitetsudstyr, og hvorfor det er så vigtigt, at de har det rette udstyr i køkkenerne.

Slidstærke og kraftige maskiner
Eftersom der i visse køkkener laves mad til flere 100 mennesker hver dag, stiller det også nogle krav til maskinerne, der benyttes. Maskinerne skal både være kraftige, effektive og ikke mindst slidstærke. Sidstnævnte skyldes først og fremmest, at de skal bruges flere gange om dagen, men også at det er en dyr affære at købe professionelt køkkenudstyr. Man kan snildt smide fra omkring 52.000 til 300.000 kroner for en industriopvaskemaskine eksempelvis, og derfor skal den naturligvis også kunne yde derefter. Det samme gør sig gældende med røremaskiner, blendere, ovne, køleskabe og grilludstyr.

Når man investerer i køkkenudstyr i gastronomien er det altid dimensioneret efter, hvor mange personer der skal laves mad til. Det vil sige, at man i storkøkkener dimensionerer efter antal kuverter. Skal der altså laves mad til 100 mennesker tre gange om dagen på eksempelvis et hotel, skal hotellets køkken have køkkenudstyr, der er dimensioneret herefter.

Små, lette redskaber til at lave den rette finish
Det handler dog ikke kun om store, kraftige og slidstærke maskiner i industrikøkkener, der kan lette og hjælpe kokkene med de fysisk hårde opgaver. Det handler nemlig også om de små, lette redskaber, der kan give den sidste æstetiske finish på en ret, inden den skal serveres. Professionelle køkkener har i lang tid brugt køkkenredskaber til meget andet end at skære, hugge, hakke og skrælle. Køkkenredskaber bruges nemlig også til at pynte, anrette og generelt sætte den sidste prik over i’et på forskellige retter. Her kan eksempelvis være tale om redskaber til at snitte, hakke, sprøjte råvarer i forskellige former, tykkelser og meget andet.

Derfor er godt grej vigtigt i gastronomien
Som i så mange andre brancher, hvor det skal gå hurtigt, kan effektive og kraftige maskiner være med til at lette arbejdet og spare kroppen for nogle drænende og uhensigtsmæssige arbejdspositioner. Håndværkere har værktøj og maskiner, der hjælper dem med at stampe, flytte, blende og ødelægge diverse ting, og det samme har kokke i storkøkkener selvfølgelig også brug for.

Det stiller både høje kvalitetskrav til de store, kraftige maskiner, de lette værktøj til anretning og pynt samt alt derimellem. I mange år er kvaliteten af køkkenudstyr blevet tilsidesat til fordel for design - både i private køkkener og industrikøkkener. Kvaliteten på nogle køkkenredskaber er dalet til et niveau, hvor flere produkter bærer deres priser udelukkende på grund af det mærke, der er indgraveret i dem. Det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt, og ligesom ethvert køkken bør have fokus på kvaliteten af deres råvarer, som maden laves af, bør de også have fokus på kvaliteten af de køkkenredskaber, som bruges til at lave maden med. Kvalitet, funktionalitet og høj slidstyrke er nøgleord i professionelle storkøkkener, og det bør de blive ved med at være.

Send til en kollega

0.078