23948sdkhjf

De forskellige typer af bønner til espresso kaffe

Der findes et væld af forskellige kaffebønner, som alle har hver deres unikke smag.

Arabica
De fleste bønner med en enkelt oprindelse er Arabica-bønner. De er af højeste kvalitet og giver et komplekst sæt smag, der kan oversættes til en mere lækker kaffe.

Men Arabica kan også have forskellige blandinger. Når de dyrkes over hele kloden, har de alle forskellige funktioner, typer stege og mere.

En arabica er en fremragende mulighed for dem, der leder efter klassisk espresso smag. Disse har tendens til at være sød med medium ristet og anstændige mængder koffein.

Robusta
Hvad angår Robusta, får du et meget mere koffeinholdigt resultat med mindre sødme. For dem, der ønsker noget stærkt og bittert, er Robusta-kaffeblandinger altid fremragende.

Dette vokser også i mange dele af verden, men det er bedre versioner kommer fra Afrika.

Du kan dog ikke finde espresso-blandinger med 100% Robusta-bønner. Men den mere mængde Robusta betyder en bitter og stærkere espresso helt sikkert.

Ristet
Steken gør hele forskellen mellem en espresso af høj kvalitet og en kedelig. Her er, hvad du skal tage i betragtning:

Let Ristet
Også kaldet Starbucks espresso stege - dette er meget almindeligt i bønner af lav kvalitet, eller for folk der ønsker den sødeste kaffe.

Det har en tendens til at være billigere og måde sødere end andre stege. Du finder det mest med bønner med en enkelt oprindelse snarere end i blandinger.

Det er ikke et dårligt valg, hvis du vil have noget lys med tilstrækkelig syrethed, men også velsmagende nok. Ikke den bedste idé til espresso, men anstændig nok til at tilbyde en lækker kop kaffe.

Medium Ristet
Dette kommer med lidt mere bitterhed, men håndterer en finere slibning. Smagen har en tendens til at være sød nok til at blandes godt med dens lidt tykkere tæthed.

De, der kan lide noget lidt bittert, men meget sød, vil elske en medium ristet kaffe - da det giver det stege touch med stor karamellisering. Det gør et anstændigt valg til espresso.

Mørk Ristet
Den mørke stege efterlader en meget rigere smag på munden. Det har tendens til at være medium syre, men med en stor stege smag.

Hver mørke stege har normalt krydret noter med let frugtagtig præg. En mørk stegt kaffebønne efterlader også smagen længere i munden.

Det er ideelt til dem, der kan lide en stærk kaffesmag. Men for dem, der foretrækker sødme, er denne muligvis ikke så god.

Du kan også finde meget mere om dette emne på den amerikanske hjemmeside KitchenGene og du skal finde deres artikel, der handler om bedste bedste espresso kaffe bønner (Best espresso coffee beans). De har de absolute bedste tips på markedet.

Send til en kollega

0.015