23948sdkhjf

Bearbejdningscentre: CNC eller manuel?

Ved bearbejdning af emner er det muligt at gøre det ved hjælp af computerstyret maskiner (CNC) eller ved manuel udførelse. Valget afhænger af behov for kompleksitet, ønsket effektivitet samt størrelsen på serien, der ønskes bearbejdet. Læs med her og bliv klogere på de to typer af bearbejdning, og hvilke muligheder de giver dig.

CNC og manuel bearbejdning

I et CNC baseret bearbejdningscenter bliver emner fremstillet på baggrund af computere, som er blevet programmeret af certificeret personale. Ved hjælp af computeren er det muligt at få din tegning konverteret til tal, som herefter gør det muligt for computeren at fremstille emner ud fra disse. Ved manuel bearbejdning er det kompetente medarbejdere, der står for fremstillingen af emnerne. Her er produktionstiden en del længere end ved CNC bearbejdningen, men det er til gengæld muligt at fremstille mere komplekse emner, da det bliver udført af en medarbejder frem for en computer. Er du i tvivl om hvorvidt du skal vælge CNC eller manuel bearbejdning, er det en god idé at søge professionel rådgivning, så du kan blive vejledt til det mest optimale valg for netop din case. 

Muligheder ved bearbejdning

Ved bearbejdning af emner både ved hjælp af CNC-maskiner og manuelt er der mange muligheder, og det er blandt andet fræsning, drejning og boring. Fræsning bruges, når der skal fremstilles emner med plane og krumme overflader. Det sker på en fræsemaskine eller -bænk, hvor det er roterende værktøjer, der skærer emnet til. På en drejemaskine sker drejning af et emne ved, at emnet roterer og bliver skåret til den ønskede form. Ved boring bliver et forboret eller støbt hul forstørret med høj præcision, som kan gøres både manuelt eller ved hjælp af CNC-maskiner. 

Alle disse bearbejdningsmetoder kan udføres på stort set alle slags materialer. Det gælder alt fra rustfrit og almindelig stål til plast og aluminium. Der er derfor uanede muligheder for dig, hvis du står og skal have bearbejdet emner af forskellig materiale.

Professionel totalleverandør

Hos Reservedelsfabrikken A/S er de specialister inden for både CNC og manuel bearbejdning. De kan råde dig til, hvilken type bearbejdning, der vil være den rette for netop din næste opgave. De råder ligeledes over eget bearbejdningscenter og anser ingen opgaver som værende for store eller for små og heller ikke som værende for simple eller for komplicerede.

Send til en kollega

0.063