23948sdkhjf

Sunde madvaner giver en bedre mundhygiejne

Dette indhold er sponsoreret. Sunde madvaner er en af de bedste måder, som man kan sikre sig god mundhygiejne. Det skyldes, at det giver kroppen den næring og ernæring, som den har brug for, og det hjælper med at bekæmpe sygdomme og infektioner. Spis derfor sundt med frugt og grøntsager samt magert kød og fuldkornsprodukter, og drik rigeligt med vand i løbet af dagen. Men hvordan kan man skabe en bedre mundhygiejne gennem kosten? Det kommer denne artikel ind på.

Regelmæssige tandeftersyn

Først og fremmest: Uanset, hvordan dine spisevaner er, så er det vigtigt at du har regelmæssige tandeftersyn, da det hjælper med at holde dine tænder sunde og stærke. Ved regelmæssige tandeftersyn kan din tandlæge undersøge dine tænder for eventuelle problemer, som du måske ikke selv har bemærket. Dette giver dig mulighed for at få behandling hurtigere og undgå alvorlige skader på dine tænder. Mangler du en god tandlæge? Så kan du se hos Lindberg Tand ved Risskov og få styr på tænder og mund. 

Regelmæssige eftersyn kan også hjælpe med at forebygge karies og andre sygdomme i munden. Din tandlæge vil desuden kunne give dig råd om god mundhygiejne, så du kan holde dine tænder rene og sunde mellem besøgene. Det er især vigtigt for børn at have regelmæssige eftersyn, da deres voksende mund ofte er mere modtagelig overfor sygdomsangreb end voksnes mund.

Hvordan kan sunde madvaner give en bedre mundhygiejne?

Sunde madvaner har en stor indflydelse på mundhygiejnen. Dette skyldes, at nogle fødevarer kan hjælpe med at holde tænder og tandkød sundt, mens andre fødevarer kan skade det. Fødevarer som er rige på calcium og phosphor, såsom mejeriprodukter, æg og fisk, hjælper med at styrke tænderne og forebygger huller i dem. Frugt og grøntsager er gode kilder til vitamin C, som hjælper med at bevare et godt immunforsvar - dette er vigtigt fordi et dårlig immunforsvar kan resultere i sygdomme i munden.

Derudover bør man huske at børste sine tænder mindst to gange om dagen samt bruge en god mundskyllemiddel dagligt for yderligere beskyttelse af ens mundhygiejne.

Hvorfor bør man undgå sukker og syreholdige madvarer?

Sukker og syreholdige madvarer bør undgås, da de kan skade tænderne. Sukker er en af de største årsager til huller i tænderne, da det giver plads til bakterier at vokse på. Når disse bakterier kommer i kontakt med sukkeret, så danner de syrer som angriber emaljen på tænderne og dermed skaber hulrum. 

Syreholdige madvarer som frugt og saft har samme effekt. Dette skyldes at syren fra frugten eller saften nedbryder emaljen på tænderne ligesom sukkeret gør det. Derfor er det vigtigt at man spiser disse madvarer med måde og skyller munden ud med vand efterfølgende for at reducere risikoen for huller i tænderne.

Send til en kollega

0.032