23948sdkhjf

Vælg det rigtige foder til din hund

Alle hundeejere kan nikke genkendende til, at de har været i tvivl omkring, hvilken type foder deres hund skal have.

Det er der ikke noget at sige til - der findes nemlig utrolig meget hundefoder på markedet, og producenterne lancerer ofte nye konstruktioner af foder. Det er dig, der træffer valget om kost på vegne af din hund, så det er naturligvis forventeligt, at du sætter dig ind i, hvad din hund har brug for. 

Hvad har hunden brug for?
Ens for alle hundeejere er, at de ønsker, at deres hund er sund og rask. Hundens velbefindende er øverst på prioriteringslisten, og hundens kost er en stor faktor for, at den er rask. Derfor skal kosten indeholde de rigtig nærringsstoffer.

Der er rigtig mange faktorer, der spiller ind, når du skal vælge foder til din hund. Nogle af dem er, hvilken race og størrelse din hund har, og om den er hvalp eller fuldvoksen. Uanset race, størrelse, hvalp eller ej, har alle hunde brug for eksempelvis kostfibre, energi og forskellige typer for fedtstoffer/fedtsyrer. 

Kostfibre er en nødvendighed for, at hundens tarmsystem fungerer optimalt, og høj fordøjelighed i hundens kost er bestemt at foretrække. Hunden får energi fra protein, fedt og kulhydrat, men det er meget vigtigt, at din hund får den rigtige mængde energi i forhold til hvor meget den forbrænder, så den ikke bliver overvægtig. Fedtstofferne og -syrerne hjælper blandt andet med at holde din hunds pels velplejet, så pelsen ikke er tør og mat. 

Betyder smagen noget for din hunds foder? 
Ifølge SPECIFIC hundefoder, som fremstilles hos en farmaceutisk producent, betyder smagen i din hunds foder rigtig meget. Hunden får nemlig meget mere ud af foderet, hvis den kan lide det. Den får derudover nemmere ved at skifte mellem foder diæter, hvis det smager godt. Det kan være, at din hund får brug for at skifte foder diæt, hvis den bliver syg, eller generelt ikke har lyst til at spise det foder, den allerede får. Her kan smagen være afgørende for, om din hund kan vænne sig til nyt foder. 

Snak med dyrlægen
Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken type foder, du skal vælge til din hund, kan det anbefales at tage en tur til dyrlægen. Din dyrlæge kan foretage en undersøgelse af hunden, og ud fra dette give dig en god anbefaling.

Send til en kollega

0.016