23948sdkhjf

Gode råd til at holde dit køkken rent og hygiejnisk

Dette indhold er sponsoreret

Det er vigtigt at holde et rent og hygiejnisk køkken, hvor madlavningen ikke udsættes for unødvendige risici. Dette gælder i særdeleshed i det professionelle køkken, hvor både medarbejdere, kunder og fødevarekontrollen skal gå glade fra stedet. Derfor kan det være en god ide at overveje, hvilke redskaber man skal investere i, og hvilke vaner, der kan minimere bakterierne i køkkenet.

De bedste redskaber til at sikre et sundt og hygiejnisk miljø i dit køkken

Et sundt og hygiejnisk miljø i køkkenet er afgørende for at sikre, at maden, man laver, er sikker og fri for bakterier. Derfor er det vigtigt, at man har de rette køkkenredskaber til rådighed, når man arbejder med madlavning. 

Redskaberne kan have flere forskellige funktioner. Nogle kan sikre en god inddeling mellem de forskellige råvarer. Andre kan hjælpe med en hygiejnisk opbevaring af madvarer, mens både effektive maskiner, beskyttende tøj og rengøringsmidler også bør være en del af inventaret i det professionelle køkken. Alt efter, hvilken type af mad, der serveres, kan der også være behov for specifikke redskaber, som kan sikre, at udstyret holdes rent.

Sådan minimerer du bakterier i dit køkken

Når det kommer til madlavning, så er det vigtigste råd selvfølgelig, at kokkene altid skal vaske hænder grundt, inden madlavningen begynder og undervejs i processen. Dette minimerer de bakterier, som ikke naturligt skal forekomme i retten. Derudover skal der skiftes kniv mellem tilberedning af de forskellige ingredienser, da det ellers kan resulterer i overførsel af bakterier fra én råvare til en anden.

Derudover er rengøring også en vigtig faktor. Dette gælder både rengøring af de enkelte køkkenredskaber, ligesom det gælder både overflader, køleelementer, ovne og ikke mindst gulve. Netop gulve er ekstra vigtigt at være opmærksom på, hvis man har et stort sted med meget trafik, da der hurtigt vil flyttes snavs rundt i bygningen - og dette kan også forefindes i luften. Sørg derfor for at have nogle gode rengøringsmidler - og sørg for at anvend dem ofte!

Hvilke gode vaner kan der implementeres for at holde et hygiejnisk køkken?

Det er vigtigt at have gode vaner, når det kommer til hygiejne i køkkenet. Her får du nogle gode råd til, hvilke vaner der skal implementeres i det hygiejniske køkken:

  • Vask hænder grundigt både før, under og efter madlavning.
  • Rengør overflader og køkkenmaskiner regelmæssigt. 
  • Anvend seperate knive og skærebrædder til de enkelte råvarer.
  • Opbevar maden ordentligt i lukkede beholdere 
  • Vask servicen grundigt efter brug, når kunderne har spist 

Hygiejne er og bliver et vigtigt element for alle professionelle køkkener, da det er med til at skabe gode forhold for de kunder, som skal spise maden - men også for både medarbejdere og omdømme.

Send til en kollega

0.049