23948sdkhjf

Få styr på dit madaffald med affaldssortering

Du producerer hurtigt meget affald, når du tilbereder et enkelt måltid. Du kan med fordel sortere affaldet, så materialerne kan genbruges. Ikke mindst kan affaldssortering være hjælpsomt, hvis du gerne vil spare tid - og et par håndører.

Hvis din husholdning ikke allerede er beriget med produkter til affaldssortering, kan du med fordel investere i alt fra affaldsposer til -beholdere. Udover den lille grønne spand er der nemlig meget andet end bare madaffaldet, der bør sorteres. Du kan med fordel både lade glas, metal, plast, pap og papir finde sin retmæssige plads i en affaldsbeholder for sig.

Vælg beholdere i forskellige farver

Du kan få affaldsbeholdere til affaldssortering i alskens farver, former og formater. Det gør det en hel del nemmere at få tilpasset systemet til den individuelle husholdning. En god idé er at vælge nogle affaldsspande i forskellige farver, så hvert materiale er tilknyttet en farve.

Det gør det nemlig ekstra nemt at huske, hvor alt hører til og sikre sig, at det kommer det rigtige sted hen. Du kan altså med fordel supplere din lille grønne spand til madaffald med røde, blå og gule affaldsspande til de andre materialer. Husk også en spand til pant, så du kan begynde at lade pantpengene vokse.

Skab et system i den rigtige størrelse

Du får mest glæde af din affaldssortering, hvis den passer til dig, din indretning og dine kvadratmeter. Bor man alene, kan det eksempelvis være nok med et lille system - eksempelvis nogle små affaldsspande under vasken.

Er man flere i husholdningen, kan det være, at affaldssorteringssystemet skal flyttes ud i et særskilt rum. Alt afhængigt af rummets udformning kan du vælge, om systemet skal være i vertikal eller horisontal udformning. På den måde kan du udnytte dine kvadratmeter bedst muligt.

Til det større system kan du overveje et stativ med hjul til dine affaldsbeholdere, så du nemt kan køre affaldet frem og tilbage. Det kan spare en hel del tid, at du kan køre flere spande afsted på én gang.

Derfor kan du med fordel kigge på de forskellige sorteringssæt, som markedet rummer. Her kan du nemlig få flere farvede beholdere med stativer på hjul i ét og samme sæt - og ofte til en favorabel pris.

Fra affald til genbrug

Der er mange gode grunde til at smide glasset fra tomatsaucen til glasaffald og dåsen fra kokosmælken til metalaffald. Her bliver det nemlig genbrugt på smukkeste vis, så nye produkter kan fødes af de gamle. Det er en gavnlig cirkel, der sparer på ressourcerne. Det er en rigtig god grund til at tænke i affaldssortering, hver gang du tilbereder et måltid - ja, faktisk gennem hele din dag.

Det kræver dog, at vi sorterer korrekt og ikke er skødesløse med, hvilken beholder vi kommer hvilket materiale i. Der skal nemlig ikke mere end ét forkert stykke affald til i en glascontaineren, før hele dens indhold er spildt. Nu kan glasset nemlig ikke genbruges alligevel. Derfor gør det altså en stor forskel i det større billede, at du vælger at affaldssortere med omhu.

Send til en kollega

0.015