23948sdkhjf

Hurtig guide til at få grønne fingre

Artiklen er sponsoreret af Kreditnu.dk

Måske går du rundt med en gartner i maven og gerne vil dyrke planter noget mere i din dagligdag. Havearbejde og plantepleje kan dog være en svær nød at knække. Her kommer nogle nemme tips til at få lidt grønnere fingre.

Vælg de rigtige planter

Først og fremmest gælder det om at vælge de rigtige planter til din bolig og/eller din have. Hvis du har vindueskarme med meget sol, er det naturligvis en dårlig ide at stille planter der, som elsker skygge. Så er der ikke noget at sige til, at du har besvær med at holde planterne i live. Sørg derfor for at dine planter er tilpasset din boligs forhold. Det gør betingelserne for dem langt bedre.

Forstå dine planters behov

Hvis du er i tvivl om hvilke planter, du skal vælge, og hvordan du skal passe dem, kan du starte med at opsøge mere viden og uddanne dig lidt inden for området. Du kommer langt med at læse på nettet. Herudfra kan du nemt vælge planter og lære mere om deres behov. Det giver større chance for at ramme rigtigt i forhold til, hvordan du skal pleje dem. Derudover gælder det om at observere dem. Begynder de at hænge eller bliver bladene gullige? Så er der nok noget, der skal justeres på. Får de for meget vand eller for lidt vand eller for meget sol eller for lidt sol? Prøv dig frem for at se, hvad der virker.

Skab de rette betingelser

En god jord er et godt fundament for dine planters trivsel. Brug en jord, der er rig på næringsstoffer og sørg gerne for, at der er drænhuller i dine potter, så overskydende vand kan løbe væk. På den måde undgår man at drukne planterne i vand. For meget vand kan nemlig også være dårligt for nogle planter. Sørg for at vande med omtanke, hverken for meget eller for lidt. Mærk på jorden og sammenhold jorden med din viden om plantens behov. Hvis den ikke skal vandes meget, kan man også bruge en forstøver til at give den lidt vand på bladene.

Beskæring og vedligeholdelse

For nogle planter er det helt essentielt, at de beskæres af og til. Generelt er det en god idé at fjerne døde blade og grene regelmæssigt. Det er med til at sikre, at planten trives mest muligt, fordi den så kan fokusere på at producere nye skud, når der er gjort plads til det. Hold også øje med om planten skal plantes om i en større potte eller have ny næringsrig jord.

Lær af dine fejl

Det kan kræve lidt øvelse at få grønnere fingre, men øvelse gør mester. Ingen bliver Søren Ryge fra den ene dag til den anden. Så prøv dig frem og hav tålmodighed og vedholdenhed. Hvis du slet ingen planter har eller hvis du gerne vil investere i nogle nye krukker, kan du tage et kviklån og få råd med det samme. Så kan du bruge sommeren på at blive bed

Send til en kollega

0.047