23948sdkhjf

Den teknologiske udvikling inden for varehusudstyr

Det nye årtusinde har budt på en kraftig udvikling inden for udstyr på varehuse over hele verden. Det er mildest talt noget mere simpelt at arbejde på et lager nu om dage. Her får du beskrevet nogle af de mest markante forbedringer.

De seneste årtier har medført store landvindinger inden for den teknologi, der anvendes i varehuse over hele verden. En ting er, at internettet har revolutioneret den måde, som varer lagres og registreres på. Det går nu hurtigere og er mere effektivt end nogensinde før. En af de væsentligste fremskridt ankom med stregkoden, der nu om dage er mere eller mindre uundværlig, når det gælder lagerstyring. Frem for at skulle rode rundt med kuglepen og blok for at krydse nye forsendelser af, så giver en hurtig scanning af stregkoden nu et hurtigt overblik over varebeholdningen. 

Dette er en naturlig udvikling af den store popularitet, stregkoden har haft i dagligvarehandlen. At man siden har gjort stregkodelæsere mere mobile, sådan at personalet kan rende rundt med en scanner i bæltet eller i en mobiltelefon, har kun bidraget til succesen. 

Flyvende fremtid? Eller nutid?

Også på området for logistik er der sket store fremspring. Små, håndholdte palleløftere med stærke motorer gør det nemt at slæbe større ting rundt på et lager i forhold til tidligere tiders mekanik. Og hvis man for alvor har med store lagre at gøre, som det for eksempel er et kendt tilfælde med Amazon, så kan man nu om dage indsætte droner til at fragte alle mulige former for varer fra det ene sted til det andet og endda direkte ud til kundernes dørtrin. 

Dette har naturligvis gjort det til en diskussion om, hvorvidt mennesker er ved at blive erstattet helt på lagre og varehuse rundt omkring i verden, men der er vi nu ikke helt nået til.

Det menneskelige aspekt er stadig afgørende for lagerstyring, selvom store dele af logistikken er blevet automatiseret. Og der er stadig masser af steder, hvor man trods alt bruger de klassiske rullebure, solgt fra for eksempel https://dtshop.dk/ der ligeledes overtog en del af behovet fra palleløftere i sin tid.

En sidste ting, der kan fremhæves, er muligheden for at kommunikere nemmere på et stort og larmende lager. Her har trådløs teknologi gjort det til en leg for de ansatte at kommunikere med hinanden via headsets, og dermed er det blevet en saga blot, at man skal gå og brøle igennem en lagerhal for at komme i kontakt med sine kollegaer.

Udviklingen er selvsagt ikke færdig endnu, og det bliver spændende at se, hvad de kommende år bringer, for behovet for effektiv lagerstyring bliver større og større for hvert år. 

Send til en kollega

0.094