23948sdkhjf

Få styr på dit vægttab med smart BMI-beregner

Vil du gerne tabe dig, men mangler du en fornemmelse af, om din vægt egentlig er for høj, lav eller lige tilpas? Giv nemt din krop et sundhedstjek med I FORMs geniale beregner.

Hvad fortæller din vægt egentlig om din sundhed? – i virkeligheden ikke så meget.

Tallet på vægten betyder nemlig ingenting, hvis det ikke sættes i forhold til resten kroppen. For vejer du fx 80 kg, har det har stor betydning, om du er 150 cm eller 190 cm høj. Men det kan være svært at lave den kobling selv uden at skulle finde besværlige skemaer eller statistikker frem.

Derfor har I FORM udviklet en super smart BMI-beregner, så du nemt og hurtigt kan udregne dit BMI i ro og mag derhjemme.

Find information omkring dit BMI lige her

BMI står for Body Mass Index og kan hjælpe med at give et billede af, hvorvidt du er overvægtig, undervægtig eller normalvægtig. Du kan derfor med fordel bruge BMI-indekset, når du er i gang med et vægttab, fordi du løbende kan holde øje med, hvilken kategori du befinder dig i. Smart, ikke?

Hvordan fungerer BMI-beregneren?

Du skal blot kende din vægt og højde for at bruge beregneren. BMI udregnes nemlig ved hjælp af en formel, der dividerer din vægt med din højde. Heraf får du et tal, der typisk ligger mellem 18 og 30, og den smarte beregner fortæller dig med det samme, hvor på BMI-skalaen du ligger.

Når det kommer til BMI er der ingen forskel på, om du er mand eller kvinde, derfor kan BMI beregneren bruges af alle. Vær dog opmærksom, hvis du er barn eller teenager, for så skal resultatet findes på en anden skala.

Sådan kommer du i form med BMI-beregneren

Når du har udregnet dit BMI, har du et godt udgangspunkt for at iværksætte et eventuelt vægttab. Men BMI-tallet kan ikke stå alene. Det er også vigtigt at kigge på både din kropsbygning og livsstil for at komme godt i mål med vægttabet. Giv gerne din kost et sundhedstjek og kig på dine motionsvaner, før du starter.

Din højde er svær at ændre på, så det er udelukkende din vægt, der kan give udsving i dit BMI. Find en god kostplan og en træningsform, der fungerer for dig, så du kan komme i form i dit helt eget tempo.

Flere tips til at komme i form 

Et vægttabsforløb handler dog om meget mere end at tabe sig. Det handler også om at få opbygget nogle gode og sunde vaner, så vægttabet kan vedligeholdes. På iform.dk kan du finde et væld af gode opskrifter, træningsprogrammer og tips til både at leve sundt og have det godt.

Send til en kollega

0.063