23948sdkhjf

Sådan vælger du det bedste foder til dine dyr

Hvad end du har heste, grise, køer, får eller et mere almindeligt kæledyr som hund eller kat, skal du bruge noget foder.

Det er ikke altid helt ligetil at vælge foder til dine dyr. Der er bestemte behov, som skal opfyldes. Kalorier, vitaminer og mineraler, samt sammensætningen af disse, er vigtigt for dyrets velbefindende. Det er ikke alt dyrefoder, der er lige godt. Derfor skal du have styr på, hvilket foder, dit dyr har behov for. Foder udarbejdet i samarbejde med fagfolk såsom en dyrlæge kan være med til at sikre høj kvalitet og korrekt sammensætning. Vil du gerne vide mere om, hvordan du vælger det allerbedste foder til dine hus- eller kæledyr, så finder du det her.

Kæledyrets foder afhænger af livsstadier

Et af de mest almindelige kæledyr i Danmark er hunden. Denne har brug for det helt rigtige dyrefoder, for at trives bedst muligt. Hunden har nogle forskellige livsstadier, og foderet bør indkøbes på baggrund af disse. Det første stadie er unghunde stadiet, som løber fra hunden stadig er hvalp til den er udvokset. Derefter bliver hunden voksen, og senere senior. Typen af foder skal vælges ud fra hvilket stadie din hund er i. Det er vigtigt, fordi hunden f.eks. har brug for flere næringsstoffer i unghunde stadiet, da den er ved at vokse. Der er selvfølgelig en række livsnødvendige næringsstoffer, som hunden skal have, uanset livsstadie. Disse bør du sætte dig ind i, så du er sikker på, at det foder du køber, dækker alle behovene.

Forskelligt foder fra husdyr til husdyr

Når det kommer til husdyr er det lidt anderledes. Disse dyr tjener oftest et formål, der er at producere et produkt. Hvad end det er kød, mælk, æg el. lign. Her er næringen i foderet yderst vigtigt. Især hvor meget, der er i. Overskydende næringsstoffer vil nemlig blive udskilt via. gyllen, og finde vej ud i miljøet, hvor det kan være skadeligt. Sammensætningen skal altså være helt rigtig, da dyret som sagt skal kunne fungere, producere og vokse optimalt. Det er også vigtigt, at dyret er mæt og tilfreds. Der er desuden forskel på, hvilket foder, der skal gives til et bestemt dyr. Koen og grisen skal altså ikke have det samme at spise, selvom de begge falder ind under ”husdyr” kategorien. Kort beskrevet skal koen f.eks. have grovfoder i form af græs, hø eller et erstatningsprodukt, samt kraftfoder og mineral- og vitamintilskud.

Send til en kollega

0.031