23948sdkhjf

Tre tips til at planlægge aktiviteter til en teambuilding-dag

Teambuilding er en god idé på flere planer. Rigtig mange virksomheder vælger at planlægge en dag med spændende og sjove aktiviteter med det formål at skabe et godt fællesskab blandt medarbejderne i virksomheden – og det er lige det, teambuilding gør bedst. Uanset hvor mange medarbejdere virksomheden har, giver teambuilding mulighed for at skabe relationer, træne samarbejde og udvikle bedre kommunikation, end det er muligt at gøre i arbejdspladsens faste rammer.

Oftest finder disse aktiviteter sted uden for kontoret, og der findes en masse forskellige aktiviteter som passer til enhver situation. Læs med videre, hvis du er interesseret i at høre mere om hvilke tips, der er gode at have in mente, når I planlægger aktiviteter til en dag med teambuilding. Planlægningen kan nemlig gøres mere overskuelig ved at følge enkelte tips.

Få hjælp udefra til planlægning

Som virksomhed er fællesskab og god stemning kollagerne imellem vigtigt for at skabe trivsel på arbejdspladsen. Derfor er det også vigtigt at planlægge aktiviteter, der fremmer den gode kultur. God trivsel og en god kultur er nemlig medvirkende til at I som virksomhed kan præstere bedst muligt.

Det kan være en god idé at få hjælp til planlægningen af dagens aktiviteter fra en ekstern virksomhed. Læs mere om teambuilding her for at se, hvilke muligheder der er, når I har de rette ressourcer. Med en ekstern hjælpende hånd gøres planlægningsarbejdet lettere for de medarbejdere, der sidder med planlægningen, og samtidig får I planlagt dagen af eksperter, der ved, hvad der fungerer bedst til lige præcis en virksomhed som din.

Kig på et blandet udvalg af aktiviteter

Der er mange teambuilding-aktiviteter at vælge imellem – og det er en god idé at kigge på et stort og blandet udvalg. Måske falder I over noget, du ikke ville have tænkt over til virksomhedens medarbejdere, når I kigger lidt ud af boksen.

Teambuilding-aktiviteter kan være for eksempel fysisk aktive, tænksomme, kreative eller lærerige. Lyt til medarbejderne, undersøg mulighederne ift. tid, transport og budget, og søg lidt rundt efter inspiration. På den måde finder I helt sikkert noget, som kunne have jeres interesse, og som giver mening i forhold til virksomheden og medarbejderne – måske noget, der passer til virksomhedens identitet og vision, eller noget, der udfordrer og er noget helt nyt for alle.

Planlæg altid i god tid

Det er altid en rigtig god ide at planlægge teambuilding i god tid. Så snart det handler om en større gruppe, som det typisk er tilfældet for teambuilding, er det nødvendigt at booke aktiviteterne i god tid og til en bestemt dato – lige meget om det handler om en kajaktur, lækker mad på en restaurant eller escape games.

Planlægningen omfatter også tilmelding af medarbejdere, inddeling af grupper osv., og hvis I er mange, der skal afsted, kan det godt være en stor og tidskrævende proces. Den planlægning handler også om at vurdere, om inddeling af hold og grupper skal baseres på de samme teams som på arbejdspladsen, om der skal blandes på tværs af teams – eller måske på tværs af afdelinger. Det kræver sit forarbejde, så husk at komme i gang i god tid, så der er tid til det hele.

Send til en kollega

0.063