23948sdkhjf

DLG nærmer sig omsætningsmål om 60 milliarder

Ved at styrke sit engagement i det tyske energi- og byggeselskab Team AG rykker den danske landbrugskoncern op blandt landets absolut største virksomheder.
DLG har øget aktiemajoriteten i tyske Team AG fra syv procent til 49,5 procent, og målet er at runde 50 procent inden udgangen af året, så Team AG bliver datterselskab. Dermed er den danske landbrugskoncern et skridt tættere på det ambitiøse vækstmål om en omsætning på 60 mia. kr.

Investeringen er et led i DLG's overordnede 2016 strategi om at ekspandere inden for forretningsområdet Service & Energi i udlandet. Ønsket her er at være landbrugets primære energileverandør.

- Team AG er et solidt selskab med en sund økonomi, og partnerskabet vil styrke begge parter. DLG og Team AG ser store vækstmuligheder i Tyskland. DLG kan hjælpe Team AG til at komme ind på det danske marked, og Team AG kan være med til at støtte op om koncernens vækstplaner. Som bonus kan DLG samtidig tilbyde landmændene energi til konkurrencedygtige priser. Styrkelsen af samarbejdet er et vigtigt skridt for DLG-koncernen i forhold til vores ambitiøse vækstmål, siger koncernchef i DLG Kristian Hundebøll.

Team AG vil ind på det danske marked
Team AG er allerede et kendt brand i Tyskland, hvor man både er et byggemarkedsselskab og et energiselskab. Team AG står stærkt med sine 150 tankstationer, 39 energisalgskontorer og 35 byggemarkeder i Nordtyskland, og målet er ekspandere på hjemmemarkedet - og også i Danmark.

- Vi vil gerne have et tættere samarbejde med DLG - især inden for service og energi - og udnytte de oplagte synergier, der ligger i, at vi nu bliver et datterselskab. Vi ser gode muligheder for at ekspandere i Danmark inden for både byggematerialer og tankstationer, siger Kevin Lorenzen, direktør i Team AG.

DLG ændrer sin forretningsprofil
Med den nye satsning på energi ændrer DLG markant i sin forretningsprofil. Fra tidligere at have fokus på grovvarer får koncernens fire forretningsområder nu ca. samme volumen målt på omsætning.

DLG-koncernen har allerede store markedsandele på energiområdet i landdistrikterne i Nordtyskland og ønsket er at investere yderligere.

- Det er et meget lønsomt forretningsområde for DLG, og vi ser store muligheder for indtjening og vil gerne øge indtjeningen per omsat krone, og det tror vi på, at vi kan gøre her. Investeringen vil naturligvis også komme vores kunder og vores ejere til gode, siger Kristian Hundebøll.

Fremover indgår koncernchef Kristian Hundebøll, DLG's formand Niels Dengsø og direktør for Service & Energi Keld Kruse i Team AG's bestyrelse.
Læs mere om: DLG
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082