23948sdkhjf

Fødevareminister lander historisk fiskeriaftale

EU er i nat blevet enige om en ny fiskerireform, der sætter en stopper for udsmid af fisk. Samtidig bliver kvoterne som princip bæredygtige.
EU er i nat blevet enige om en ny fiskerireform, der gør udsmid af fisk forbudt i hele EU-området startende fra 2015. Allerede i 2015 bliver der indført udsmidsforbud for de første arter, og i 2019 vil den være udbredt i alle EU-farvande og fiskearter.

Aftalen er en kulmination på flere års arbejde med en fiskerireform. Allerede sidste år fik Danmarks fødevareminister Mette Gjerskov sine ministerkollegaer med på et forbud mod udsmid af fisk. Det forbud har Parlamentet og Kommissionen nu også tilsluttet sig, så den endelige aftale betyder, at udsmidsforbuddet bliver indført fra 2015. ”Aftalen er en milepæl indenfor bæredygtigt fiskeri”, siger Mette Gjerskov. Tidligere blev mellem 15 og 40 pct. af de fangede fisk blev smidt ud.

Mere bæredygtigt fiskeri og mindre ressourcespild
- Det her er en historisk aftale og et kvantespring for bæredygtigt fiskeri, og jeg tror faktisk, at meget få havde troet på det her for blot få år siden, så jeg synes, der er grund til at være meget glad på fiskeriet og havmiljøets vegne, siger Mette Gjerskov og fortsætter:

- Det afgørende skridt hen imod et forbud mod at smide gode spisefisk overbord blev taget under det danske formandskab i 2012. Dette her er resultatet af flere års målrettet dansk indsats for et mere bæredygtigt fiskeri med mindre ressourcespild.

Endvidere skærpes kravene til bæredygtighed i forhold til den tidligere fiskeripolitik. Aftalen indeholder nye krav til langsigtet bæredygtighed og skærpede krav til fiskeri i tredjelandsfarvande.

Kilde: Fødevareministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094