23948sdkhjf

Coop fjerner mistænkte jordbær

Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen mener at have fundet frem til det produkt, der har smittet mere end 100 forbrugere i Norden med Hebatitis A. Coop har straks fjernet den formodede smittekilde fra sit sortiment.
Frosne jordbær fra Egypten og Marokko - solgt via belgiske Dirafrost – er med stor sandsynlighed kilden til det udbrud af leverbetændelse, der har smittet mere end 50 forbrugere i Danmark de seneste måneder. Sådan lyder en vurdering fra Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen efter efterforskning af smittekilden til de nu mere end 100 smittede forbrugere i Norden.

Indgående efterforskning og adskillige patientinterviews har indkredset smittekilden, men ikke ført til fund af virus i nogle af de undersøgte jordbær. Efterforskningen af smittekilden fortsætter derfor. Men alene den fremsatte vurdering fik straks Coop til at tilbagetrække frosne jordbær fra deres belgiske leverandør.

Det drejer sig om frosne jordbær i 500 grams poser i mærkerne Coop, Irma og Sund Fornuft solgt i henholdsvis Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen og LokalBrugsen, samt om Irma jordbær fra Irma og Sund Fornuft, solgt i Fakta.

- Som ansvarlig dagligvarehandel kan vi ikke sidde disse meget alvorlige indikationer overhørige, og vi ophører derfor omgående med at sælge de mistænkte jordbær, siger kvalitetschef Karin Frøidt, Coop.
Læs mere om: coop
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141