23948sdkhjf

Fem vindere af European Food Venture Forum 2013

Fem forretningsidéer er blevet udvalgt som de bedste investeringscases inden for fødevareinnovation og sundhed på European Food Venture Forum i Aarhus, hvor både iværksættere og investorer kom fra ind- og udland.
Konkurrencen fandt sted fredag i forbindelse med Food Festival på Tangkrogen.

I sin velkomsttale til European Food Venture 2013 tog prorektor Søren E. Frandsen fra Aarhus Universitet udgangspunkt i de dramatiske forandringer i den europæiske befolkningssammensætning og politik, der medfører et stort fokus på sygdomsforebyggelse og sund livsstil. I den sammenhæng er der behov for nye fødevareteknologier, og da fødevarebranchen ikke har haft tradition for at tiltrække venturekapital, blev der med European Food Venture Forum sat fokus på kapital til nutraceuticals, sundhedsfremmende mad, functional food, ernæring, ingredienser og processing.

Forretningsideer med potentiale
23 iværksættere præsenterede deres idé overfor i alt 25 internationale venturekapitalselskaber, og i Vækstteltet på Food Festival blev der således udnævnt fem vindere - nemlig spanske Bioflytech (udvikling af procedurer og produkter relateret til opdræt af insekter til foder og senere proteiner til mennesker), schweiziske Flatev (maskine til at lave tortillas – ligesom at trykke på en maskine for at få espresso), danske Isosteviol (et potentielt nyt præparat til behandling af hjertesygdomme og kolesterol), engelske Toximet (analytiske instrumenter til at forbedre fødevaresikkerhed) og islandske Codland (nye teknologier til at fremstille fiskeolie af restprodukter fra fisk).

Alle vindere får mulighed for at præsentere deres forretningsmodel ved finalen European Venture Summit i Düsseldorf senere på året, hvor endnu flere venturekapitalselskaber vil være at finde blandt publikum.

- Et sådant forum hjælper virkelig til at accelerere vores markedsetablering og sætter os i kontakt med de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt. Den pris, vi har fået i dag, er et godt signal til andre potentielle partnere eller investorer - ikke kun i Mexico, USA eller Schweiz, men nu også i Skandinavien, lød det umiddelbart efter prisoverrækkelsen fra Carlos Ruiz og Sébastian Kulling fra virksomheden Flatev .

Frugtbare dage
Også investorerne var godt tilfredse med arrangementet.

- Det var en fornøjelse at lytte til passionerede mennesker om deres innovationer, og jeg satte stor pris på de uformelle samtaler i kaffepausen med erfarne fagfolk - det var dejligt at dele og diskutere kreative koncepter, give og modtage værdifuld feedback. Alt i alt to meget frugtbare dage ved et rigtigt godt arrangement! Ser frem til at komme tilbage næste år, sagde.David Maassz fra Entrepreneurship Foundation i Ungarn.

Arrangørerne af European Food Venture Forum er udover initiativtager Future Food Innovation: Europe Unlimited, Food Best, Invest in Denmark samt Aarhus Kommune. Enterprise Europe Network, Kroman Reumert, Aarhus Universitet, Gemba Innovation og Food Festival er partnere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078