Ø-producenter med succes

| Af Kamilla B. Hansen | Tip redaktionen om en historie

Skarø Is og Læsø Salt er begge eksempler på to succes-virksomheder, der aldrig var blevet til noget på fastlandet.

Succesen hænger nemlig uløseligt sammen med den idylliske historie, som tilhører produktet. Det mener i hvert fald Bent Hestehave, direktør i Læsø Salt, skriver Berlingske fredag.

Lokaliteten er produktets sjæl
- Man kunne i teorien godt fragte vandet ind til fastlandet og syde salten, men den gode historie hører sammen med produktet, siger direktør i Læsø Salt, Bent Hestehaven til avisen.

Britta Tarp, der fik ideen til Skarø Is i 2005, er fuldstændig enig. Isproduktionen i eget køkken har udviklet sit til et nationalt eventyr, der endda rækker helt ud til Singapore Airlines.

Læs også: Læsø Salt A/S støttes af Realdania

- Det kan være, at det bliver nødvendigt at flytte dele af virksomheden ind til Fyn, hvis logistikproblemerne bliver for store. Men den kreative del af udviklingen forlader aldrig Skarø. Det ville være ligesom at flytte hjertet af virksomheden, siger Britta Tarp til Berlingske.

Øer skaber iværksætterrum
Filosof Jørgen Rasmussen vurderer at der er et uudnyttet ø-potentiale for at generere endnu flere gode forretningsideer. Og øerne bør profilere sig som et rum, der kan generere kreativitet og iværksætteri.

- Kreativiteten opstår, når man skaber nogle rum på øerne, hvor der er synlige grænser. Det har nutidsmennesket i en urbaniseret verden med 140 i timen på motorvejen brug for. Alting er blevet grænseløst, er Jørgen Rasmussens kommentar til avisen.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Aarstiderne vokser fortsat

Søgaards Bryghus sat til salg

Nordiske forbrugere bekymrer sig over indholdet i fødevarer

Dansk fiskeri får bedste tobiskvoter i over ti år

Laksesider giver mange jobs i Vestjylland

Overskud sikrer investering i fremtidens teknologier

Slikklassikere bonner ud på Toms bundlinje

Selvom omsætningen faldt øgede slikproducenten overskuddet i 2016

Ledere overser medarbejdere med boglige problemer

Kun et mindretal sendes på kurser, der lærer dem at læse, skrive og regne. Og det giver bagslag for firmaet selv.

Man kan faktisk printe mad i 3D

Insekter er bæredygtig kost: Ja, der er mening med galskaben

Dansk modermælkserstatning med stadig større Kina-succes

Vilsund Blue nomineret til international fødevarepris

Bilka får dressingbøde på 80.000 kroner

Så meget må en færdigret koste i supermarkedet ifølge danskerne

Hver fjerde dansker køber færdigretter, og kun hver anden laver aftensmad fra bunden næsten hver dag.

Burger King reagerer på dyreværnsprotester

Forbrugerne vælger mere dyrevelfærd

Føtex, Netto og Bilka ville øge salget med en halv milliard inden 2020. Så langt er de nået på den kvarte tid.

Kæmpe madmarked åbner i Aalborg

Landbruget håber danskerne vil betale for glade svin

Nyt velfærdsmærke skal få forbrugerne til at købe dyrere dyr.

2

Regeringen vil redde ældremad med ny emballage og transport

Arla vil sælge meget mere økologi

Og meget andet end mælk og smør, som er altdominerende.

Ugens grin: Trafikuheld med efterveer

- De første 500 gange gik det helt galt

Konen var rasende, da Tommy Jensen ødelagde parrets køkkengrej i jagten på de perfekte popcorn

Sydkorea vil igen have danske æg og fuglefødder

Trods Tulip-protester: Stadig mistanke mod forloren hare. "Bestyrket mistanke"

Madværkstedet kom godt fra start

Så mange millioner: Nowaco forbedrer sidste års indtjeningsrekord

Carlsberg: Største fadølsfornyelse i 80 år

Rødt mælkeresultat: Arla har blødt for milliarder i Tyskland

Easyfood lavede et rekordoverskud

Olivenolie solgt under falsk varedeklaration

Uge 12: Ind og ud af bestyrelser og direktioner

Skagensfiskeriet slog Danmarksrekord i fjor

Krakket andeslagteri slagter allerede igen torsdag

Dansk ventilator til kæmpe fiskefoderanlæg

Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Opdateret: Død af færdigret? Tulip føler sig urimeligt anklaget

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Stadig pladser på Temadagen "Rengøring og hygiejne ved fødevareproduktion"

Stadig pladser på Temadagen "Rengøring og hygiejne ved fødevareproduktion"

Østerbrogruppen ApS klarer lønnen på 5 minutter

Hvilken niveaumåler til væske skal man vælge?

Netværksgruppe for ikke certificerede virksomheder

Reception

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny vinbeholder er både flot og funktionel

Verdens mindste sikkerhedsscanner

Brandsikre løsninger fra DENIOS

Nye DYMO produkter fra RS giver brugervenlighed og holdbarhed til en lang række applikationer

Første udstillerbriefing veloverstået

Salgschef og tidligere medejer forlader KK Metal

Formstøbte membraner i gummi efter ordre

Har du fået læst vores nye firmapræsentation?

Endnu en kunde er den heldige ejer af en Erikkila kran fra Fyns Kran Udstyr

Professionelle hænder servicerer dit gear eller transmission

Konference: Hvordan skal forsynings sektorerne fremadrettet reguleres og organiseres?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Jens S. er blevet eneforhandler af Atek produkter i danmark

Et godt indeklima for både kunder og medarbejdere

In-line 2D målesystem

Få kontor midt i det pulserende Kongens Lyngby

Låsbar elektronisk RFID-sikkerhedsbryder med stor fleksibilitet

I den 7. kartoffelrække handler stamdata om kultur

Send til en kollega

0.224