23948sdkhjf

Vestjyske firmaer i eksportfremstød i Norge

AR Teknik og TS Montage styrker sig gennem partnerskab og gør fremstød, hvor de blandt andet skal forhandle med et bryggeri i Norge.
Den ene kan konstruere og projektere, den anden producere og montere. Holstebro-virksomhederne AR Teknik og TS Montage indgår nu et nyt partnerskab, hvor de vil styrke hinanden. De tager sammen til Norge, hvor de skal forhandle med blandt andet to mejerier og et bryggeri.

Begge firmaer kender til at arbejde i udlandet. AR Teknik er netop gået i gang med at projektere et nyt rejepakkeri for Royal Greenland i Cuxhaven i Tyskland. TS Montage har været involveret i et nyt smørmejeri i England og desuden fungeret som rådgiver på et osteri i Chile.

Store investeringer i Norge
De to virksomheder har også tidligere haft opgaver i Norge; TS Montage i forbindelse med to store smøranlæg for Tine-mejeriet i Verdal og Jæren, og AR Teknik har projekteret vvs og andre tekniske installationer ved modernisering og udvidelse af Furuseth Slakteri nordøst for Oslo.

Før julen i både 2011 og 2012 var der smørmangel i Norge med nærmest sortbørshandel. Nu foregår der store investeringer i levnedsmiddelindustrien.

- Dem vil vi gerne have del i. Vi har en ekspertise fra vores opgaver i både Danmark og andre lande, og den kan nordmændene få gavn af. Samtidig er Norge plaget af mangel på håndværkere. De har et efterslæb, fordi de i en periode ikke har uddannet tilstrækkelig mange, siger Thomas Würtz Sejthen, der driver TS Montage.

Vil vokse i udlandet
I øjeblikket foregår der store investeringer i fødevareindustrien i Vestjylland, blandt andet hos Danmark Protein i Videbæk. Det giver arbejde til vestjyske firmaer i procesindustrien.

- Vi vil måske stadig have den største del af vores omsætning i Danmark, men vi kommer til at stå stærkere med større eksport. Vi vil gerne vokse, fordi det giver vores virksomheder mere stabil og rolig drift, siger Anders Ravnholt Risum fra AR Teknik.

TS Montage er stiftet af Thomas Würtz Sejthen i 2001 og beskæftiger i øjeblikket 18 personer i et industriområde i Holstebro. Indehaveren er uddannet som rustfri klejnsmed og sprang ud som iværksætter. Ingeniør Anders Ravnholt Risum dannede sin virksomhed i 2004. AR Teknik bor i erhvervsudviklingsområdet Nupark i Holstebro.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078