23948sdkhjf

Soy4you udløser innovationspris til Agger Foods

Agger Foods har vundet 100.000 kroner i en national innovationskonkurrence for sit fødevareprodukt Soy4you.
Agger Foods deltog sammen med fire andre danske virksomheder i innovationskonkurrencen InnovationSTORM 2013, der er udskrevet og arrangeret af Uddannelsesministeriet og Rådet for Teknologi og Innovation. Onsdag modtog virksomheden en pris for sit innovative produkt Soy4you.

Prisen blev uddelt af H.K.H. Prinsesse Marie, uddannelsesminister Morten Østergaard og formand for Rådet for Teknologi og Innovation Conni Simonsen under InnovationSTORM 2013 i København.

I alt blev der uddelt priser i fem kategorier til virksomheder, der har brugt innovation til at skabe vækst, produktivitet og nye job. De fem virksomheder kom med hvert deres gode bud på, hvad Danmark skal leve af i fremtiden og blev belønnet for deres innovative ideer og iværksætterlyst.

Agger Foods præmieret for at være visionær
Danmarks mest innovative virksomhed blev Universal Robots, mens Agger Foods fik den visionære sneSTORM-pris.

Agger Foods har udviklet et fødevareprodukt, som i konsistens og smag minder om hakket kød, men som er 100 procent skabt af soja.

Panelet lagde i vurderingen vægt på, at Agger Foods visionært adresserer en global udfordring med at skaffe fødevarer til et stigende antal mennesker på kloden.

"I fremtiden er der brug for markant flere fødevarer dyrket ved hjælp af færre ressourcer og gerne med mindre udledning af drivhusgasser. Produktionen af et kilo kød udleder over 32 gange så meget CO2 som produktionen af et kilo soja. Agger Foods adresserer derfor ikke alene vores fælles globale samfundsudfordringer, som befolkningstilvækst og fødevaremangel, men understøtter også en konkurrencedygtig, miljøeffektiv og sundhedsfremmende produktion af fødevarer", lyder det fra dommerpanelet.

Agger Foods modtog ud over prisen også en check på 100.000 kroner.

Mere viden skal omsættes til værdi
- Danmark skal blive endnu bedre til at omsætte vores viden og idéer til nye løsninger, virksomheder og job. Med sin innovationsstrategi vil regeringen gøre innovationssystemet endnu mere tilgængeligt for små og mellemstore virksomheder og omsætte mere viden til værdi. InnovationSTORM viser, at der er stort potentiale i de enkelte virksomheder, der er fremsynede og innovative. Universal Robots er et godt eksempel på en virksomhed, der har skabt arbejdspladser, vækst og en bæredygtig forretningsmodel, som også er til gavn for andre, mindre virksomheder. Jeg ønsker alle fem prismodtagere tillykke med kåringen, sagde Morten Østergaard i forbindelse med den officielle prisoverrækkelse.

Omkring 200 danske virksomheder havde meldt sig til konkurrencen. 25 virksomheder blev nomineret til en af de fem innovationspriser. Vinderne blev udpeget af et panel bestående af eksperter inden for udvikling, teknologi og iværksætteri.

Virksomheden Universal Robots vandt innovationskonkurrencen for sin robotteknologi UR10 og modtog prisen for at have skabt arbejdspladser og vækst med en konkurrencedygtig vækstteknologi. Universal Robots modtog desuden 200.000 kroner.

Læs mere om InnovationSTORM her.
Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047