23948sdkhjf

Dansk logistik-knowhow kan sikre arbejdspladser

Det høje danske lønniveau får ofte skylden for udflagningen af danske arbejdspladser. Men danske virksomheder bør først og fremmest kigge på optimering af logistik, mener professor.
Det skriver logistikvirksomheden SmartLog i en pressemeddelelse i forbindelse med afholdelsen af Logistikkens Dag.

Nye tal fra Dansk Industri viser, at Danmark er verdens 3. dyreste land at producere i. Derfor vælger mange danske virksomheder at flytte produktionen til udlandet, mens udenlandske virksomheder går uden om Danmark, når der skal investeres. Det høje danske lønniveau får ofte skylden, men ifølge professor Kenn Steger-Jensen fra CELOG - Center for Logistik på Aalborg Universitet - bør danske virksomheder først og fremmest kigge på optimering af logistik, inden de flager ud fra Danmark.

- Danmark er hurtigt på vej ned af listen over lande med høj konkurrenceevne. For nogle år siden lå vi på en 5. plads – ifølge en ny rapport fra World Economic Forum i 2013 er Danmark nu faldet tilbage på en 15. plads. Det skyldes jo blandt andet vores høje omkostningsniveau, og det kan vi faktisk gøre noget ved, forklarer Ken Steger-Jensen og fortsætter:

- I Danmark har vi opbygget en enorm knowhow inden for logistik. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at vores viden anvendes og deles, og derfor udgør optimering et stort potentiale for danske virksomheder. Det gælder ikke mindst inden for industri og produktion.

Optimering af danske virksomheders ressourcer
CELOG på Aalborg Universitet blev oprettet i 2010 og er Danmarks eneste forskningscenter inden for logistik. Kenn Steger-Jensen fortalte om centrets forskning på Logistikkens Dag i Aalborg mandag den 2. december 2013, hvor overskriften var optimering af danske virksomheders ressourcer via øget fokus på logistik.

- De bedste danske virksomheder har logistik som et væsentligt fokusområde og konkurrenceparameter. Og det gælder ikke bare transport- og lageroptimering – men hele logistikområdet. Budskabet herfra er, at hvis du ikke allerede har fokus på det, så skal du få det før dine konkurrenter, pointerer Jens Uggerhøj, der er netværksleder for SmartLog og konferencier ved mandagens konference.

Godt 100 mennesker fra logistikbranchen var samlet til konferencen arrangeret af SmartLog i Aalborg Kongres & Kultur Center den 2. december 2013. Blandt indlægsholderne var direktør Ole Madsen fra SSI Schäfer A/S, direktør Karsten Bangshaab fra Logimatic A/S, logistikchef Kenneth Bindeslev fra Weber A/S og direktør Poul Mose Johansen fra Integrate A/S.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079