23948sdkhjf

Kelsen Group tjener stadig godt på småkager

De danske småkager giver stadig et fornuftigt overskud efter at være blevet overtaget af amerikanere sidste år.
Amerikanske Campbell Soup Company overtog småkagefabrikken fra Nr. Snede i august måned sidste år. Fremadrettet betyder det, at det danske koncernregnskab overgår til et nyt regnskabsår.

For 2013 har Kelsen Group således kun opgivet regnskabstal for en syv måneders periode, fra jan 13 til 31. juli 2013, og her er selskabet kommet ud med en nettoomsætning på godt 422 millioner mod godt 1 milliard kroner for helåret 2013. Det blev til et resultat før skat på 29,3 million kroner mod et overskud på 110,9 millioner kroner året før.

Det er tilfredsstillende og skal ses i lyset af, at virksomhedens produkter i høj grad afsættes i forbindelse med højtider og derfor primært henter sin største omsætning i perioden september til januar. Derfor er resultatet væsentligt påvirket heraf, beretter ledelsen i tillæg til regnskabstallene. For kalenderåret 2013 venter man samme niveau som i 2012.

Ved periodens afslutning har Kelsen Group en egenkapital på 24 mio. kr., svarende til en soliditetsgrad på 45 procent.

Prognoserne fremadrettet er en smule usikre grundet kraftige prisudsving på råvarer og emballage, lyder det videre i ledelsesberetningen. Fokus vil derfor være på optimeringsinitiativer ligesom man fortsætter indsatsen på branding, markedsudvikling og produktinnovation. Alle disse tiltag skal gerne bidrage til fortsat tilfredsstillende resultater, lyder det afsluttende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078