23948sdkhjf

Dansk økoproducent indstillet til international pris

Den nordjyske fødevareproducent Halkær Ådal Økologisk er nomineret til den engelske pris Organic Innovation Award 2014 for deres nicheproduktion af økologiske middagsretter.
En gruppe nordjyske økologiske landmænd har fået en idé, der er så god, at de nu er indstillet til en prestigefyldt, international pris. Halkær Ådal Økologisk ApS er et samarbejde mellem seks økologiske landmænd og en dygtig kogekone.

Ideen bag Halkær Ådal Økologisk er at give danske forbrugere muligheden for at købe sunde og velsmagende færdige måltider, tilberedt af økologiske, lokale råvarer af høj kvalitet og med fokus på den gode smag.

- Det skal være nemt og lækkert at spise sund, veltillavet mad af rene, økologiske råvarer. Det er tanken bag vores velsmagende og nærende økologiske middagsretter af høj kvalitet, forklarer Kate Bryrup. Hun er salgsansvarlig i Halkær Ådal Økologisk og står selv for produktionen af økologiske ænder fra sin gård Gravhøjgård i Byrsted ved Nibe.

Gennemført økologi
Der findes to forskellige typer af frosne middagsretter fra Halkær Ådal Økologisk. Den ene er gourmetretterne, som sælges i bl.a. Irma-butikkerne. Derudover sælger virksomheden basicretter til én person, som kan bestilles som måltidskasse indeholdende syv retter med levering på hjemmeadressen en gang i ugen. Det koncept har blandet andet banet vej for en kontakt til Ældre Sagen, hvis medlemmer blot er én af målgrupperne for måltiderne i Halkær Kassen.

- Vi leverer over hele landet, og i dag kommer langt de fleste nye kunder til, efter at de har fået vores mad anbefalet af andre tilfredse kunder. Vi lægger meget vægt på kvaliteten af vores produkter, og derfor involverer vi vores kunder i fokusgruppeundersøgelser. Kundetilfredsheden er meget høj, og vi bruger de tilbagemeldinger, vi får fra kunderne, i udviklingen af nye, spændende opskrifter, siger Kate Bryrup.

Spændende niche
Den danske fødevareproducent har fat i en spændende niche. Det mener den engelske øko-organisation Soil Association, som står bag prisen Organic Innovation Award. Prisen, der hylder nye ideer, processer og produkter, som introduceres indenfor økologien, bliver uddelt den 13. april i London ved en højtidelighed med The Natural Organic Products Europe (NOPE) som vært. Her vil også en række andre priser for økologi og bæredygtighed blive uddelt.

- Vi har modtaget en lang række indstillinger, også internationalt, i år. De mange spændende indstillinger tegner et billede af et højt antal passionerede nye aktører med kloge ideer og forretningsområder. Et bevis på, at der foregår virkelig meget spændende innovation indenfor økologien, siger Laura Andrews, der er events manager ved Soil Association.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078