23948sdkhjf

Halkær Ådal har fundet ny distributør af måltidskasser

Det bliver Expressen, der fra 1. juli skal varetage den landsdækkende levering af mad for Halkær Ådal.

Det var med ejernes egne ord "noget af en mavepuster", da Postnord for tre måneder siden besluttede af droppe distribution af fødevarer fra dag til dag og ved samme lejlighed opsagde samarbejdet med blandt andre den nordjyske madproducent Halkær Ådal.

Firmaet, der leverer måltidskasser med økologiske råvarer lige til døren, stod herefter uden en distributør og har de seneste måneder kæmpet med blandet held for at finde en ny.

Nu har firmaet imidlertid fundet en løsning. Fra 1. juli 2017 skal Expressen således varetage den landsdækkende levering af mad for Halkær Ådal, der har hjemme i Løgstør.

Det oplyser firmaet i en pressemeddelese.

- Aftalen blev indgået mandag (den 26. juni red.) morgen, hvilken må siges at være i sidste øjeblik, da Postnord har hentet kasser hos Halkær Ådal mandag eftermiddag for sidste gang, lyder det fra ejer Kate Bryrup.

Hun fortæller videre, at det har taget tid for potentielle distributører at afprøve håndtering af fødevarepakker, at implementere track and trace og finde chauffører, så de kunne udvide deres kørsel. Samtidig har distributørerne været under et stort tidspres på grund af den korte opsigelsesvarsel.

Halkær Ådal er startet og drevet af iværksætterne Edith Agerbo og Kate Bryrup.

Måltidskasserne blev i 2013 distribueret af Logsite, men da Postdanmark købte Logsite, blev Postdanmark (siden Postnord) distributøren. Det betød samtidig, at der ingen alternative distributører var.

Siden Postnord oplyste, at firmaet droppede distribution af fødevarer, har Halkær Ådal blandt andet deltaget i et møde i trekantsområdet, hvor mere end 100 virksomheder var repræsenteret.

Derudover har firmaet sendt et åbent brev til transportministeren om problematikken. Det blev senere fulgt op af en henvendelse til fødevareministeren, som har henvist til transportministeren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078