23948sdkhjf

Kohberg tilbagetrækker hveder forud for Bededag

Kohberg Bakery Group A/S tilbagekalder Kohberg Hvedeknopper med manglende konserveringsmiddel.
Traditionen tro spiser danskerne varme hveder aftenen før St. Bededag, men nu tilbagekalder Kohberg Bakery Group A/S et parti hvedeknopper solgt fra Nettobutikker i Jylland og på Fyn, Superbest, Spar, Superspar, Eurospar, Min købmand, Nærkøb, Letkøb, Kiwi, Løvbjerg Irma, Kvickly, Fakta, Superbrugsen, Daglig Brugsen og Lokal Brugsen.

Tilbagekaldelsen skyldes, at der ved en fejl ikke er tilsat konserveringsmiddel til produktet, og der derfor er risiko for mugdannelse inden udløb af angivet holdbarhed, som for det tilbagekaldte parti hvedeknoppers vedkommende er 18.05.1014, 19.05.2014 og 20.05.2014.

Kohberg Bakery Group råder forbrugerne til at levere varen tilbage eller kassere den.

Hvorfor varme hveder?
Skikken med at spise varme hveder Store Bededagsaften kan dokumenteres tilbage til midten af 1800-tallet, men er sandsynligvis ældre. Baggrunden er, at selve Store Bededag jo skulle være en arbejdsfri bede- og bodsdag. Derfor skulle bagerne også have fri, og kunne altså ikke bage brød m.v. på selve dagen. Derfor bagte de hvedetvebakker aftenen før, som folk kunne købe for at spise (og evt. varme) dagen efter, skriver Dansk Historisk Fællesråd om hvede-skikken.

Skikken har af uransagelige årsager rykket sig en aften .
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128