23948sdkhjf

ICA presser fortsat Danish Crown

Den svenske dagligvarekæde har foreløbig boykottet dansk svinekød i 20 af sine butikker.
Det skriver Berlingske Business.

Striden handler om halekupering og dansk dyrevelfærd, som den svenske dagligevarekæde ikke er begejstret for. Derfor vil ICA nu i højere grad sælge svensk svinekød - i hvert fald indtil det lykkes at forbedre forholdene i de danske svinestalde.

- Vi har en positiv dialog med Danish Crown om sagen, men vi er ikke nået frem til en endelig løsning. Det er indlysende, at Danmark må følge EU-direktivet omkring dyrevelfærd. Det er en lovgivning, som alle EUs medlemslande skal følge i sin helhed, og vi forventer, at danske landmænd forbedrer dyrevelfærden, siger Ola Fernvall, chef for ICA-koncernens kommunikationsafdeling i Stockholm til Business.dk.

Danmark er Sveriges største handelspartner på svinekød, og det er årsagen til, at man har rettet særligt fokus på netop os og kødgiganten Danish Crown. Årligt eksporterer slagterikoncernen for næsten én milliard kroner til Sverige.

Hos Danish Crown er man rolig, trods konflikten.

- Vi har en fin dialog med ICA. Vi skal nok finde en løsning, der opfylder de ønsker, svenske forbrugere har, siger Danish Crowns pressechef Jens Hansen til Berlingske Business, der ikke ønsker at oplyse, hvor meget Danish Crowns salg i Sverige er faldet de seneste måneder.

Link til originalartikel: http://www.business.dk/foedevarer/norden...


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109