23948sdkhjf

Supermarkeder mangler lokale leverandører

Trenden med at føre lokale fødevarer i de store supermarkeder, gør lokale fødevareproducenter eftertragtede. Men der er mangel på dem, lyder det fra ekspert.
Der mangler i øjeblikket 400-500 producenter i forskellige kategorier for at dække den store efterspørgsel efter lokale fødevarer fra de store kæder i dagligvarehandelen.

Det anslår chefkonsulent i Videncentret for Landbrug, Gustaf Højriis Bock efter at han i et par måneder har arbejdet sammen med Coop Danmark for skabe kontakter til netop de lokale leverandører. Det oplyser Dansk Handelsblad.

Men det har været svært at lokke de små producenter, da mange af dem har dårlige erfaringer fra tidligere, hvor nogle er blevet mødt med krav om længere kredit og lavere priser, mens andre, efter at have investeret i nyt produktionsudstyr, har opdaget, at de ikke længere var interessante for dagligvarehandlen.

I dag er både Coop, Dansk Supermarked og Dagrofa overordentligt interesserede i de lokale varer og små fødevareproducenter oplever at blive lokket med positiv særbehandling. Men selvom det skulle lykkedes at lokke de små producenter, så render dagligvarebutikkerne som sagt på et andet problem. Der er ikke leverandører nok til alle produktområder.

– Jeg er spændt på at se, hvor mange der melder sig i løbet af vinteren. Der er mellem 1000 og 1200 små producenter, og dem løber alle efter. Der går halvandet år, inden vi har et sortiment. Lige nu hiver man i alt det, der findes i forvejen, slutter Gustaf Højriis Bock.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079