Det sker: Danmarks største event mod Madspild

Torsdag d. 9. oktober kl. 14 åbner miljøminister Kirsten Brosbøl Danmarks største event mod madspild: Sammen Mod Madspild. Førende aktører fra fødevarernes værdikæde byder velkommen.

Miljøministeriet er sammen med forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad arrangør – i samarbejde med EU’s projekt mod madspild, FUSIONS.

Selvom en ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen viser, at madspildet fra detailhandlen er større end hidtil antaget, så er Danmark blandt de bedste, når det drejer sig om at sætte madspild på dagsordenen – og få alle aktører til at nedbringe madspildet.

Flere tusinde mennesker vil samles på Rådhuspladsen d. 9. oktober fra kl. 14-17 og blive bespist med god gratis overskudsmad. Danmarks største event mod madspild byder også på taler af fødevareminister Dan Jørgensen, overborgmester Frank Jensen, direktør i FN’s miljøorganisation UNEP, John M. Christensen og generalsekretær i WWF, Gitte Seeberg.

Førende aktører fra fødevarernes værdikæde byder velkommen
Coop starter sammen med Hotel- og Restaurantskolen kampen mod madspild dagen før eventen. Onsdag den 8. oktober vil det være muligt at få hjælp til at handle på bæredygtig vis, når kokke-elever vil stå til rådighed kl. 16-18 for handlende i Super Brugsen på Nørrebrogade i København. Kunderne får gode kokke-råd til, hvad de skal købe for at kunne udnytte de madvarer, de har liggende hjemme i køleskabet.

Og på selve dagen torsdag den 9. oktober samarbejder Rema 1000 med Projekt Hjemløs, Meyers Madhus med Katrine & Alfreds Tomater foruden altså Coop med Kokke- og Restaurantskolen. Desuden vil der være boder med WWF Danmark og Miljøpunkt Indre By.

Eventen afholdes for andet år i træk i København – sidste år tiltrak den over 6.000 mennesker.

Med i regeringens strategi
- Når vi smider god mad i skraldespanden, er det både skidt for miljøet og for pengepungen. En typisk dansk husstand smider hvert år mad ud for 3.200 kr. Det skal vi gøre noget ved, og vi skal have alle med. Derfor er jeg glad for et initiativ som det her, hvor vi er mange aktører, der sætter fokus på madspild og inspirerer til, hvordan vi undgår at smide god mad ud. I regeringens kommende strategi for forebyggelse af affald indgår der netop en række tiltag mod madspild, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

En ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen peger på, at madspildet fra detailhandlen udgør en større mængde end hidtil antaget. En stor del kan henføres til samarbejdet mellem detailhandel og forbruger. Fx når supermarkederne imødekommer kundernes ønske om et bredt udvalg, men ender med ikke at få udsolgt.

Undersøgelsen konkluderer, at der er et stort potentiale for forebyggelse af madspild og for udnyttelse af overskudsmaden. Derfor er det vigtigt, at aktørerne fra detailhandlen støtter op om Sammen Mod Madspild.

- Vi er tilfredse med, at mange vigtige kræfter fra fødevarernes værdikæde bakker op om denne store event, siger initiativtager til Sammen Mod Madspild, Selina Juul, der også er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Suppeudfordring krævede udvikling af ny robotgriber

DC-slagterier lammet af arbejdsnedlæggelser

Meyer tvunget til at lukke i New York

Ud med de 37 timer – folk vil selv bestemme deres arbejdstid

Tican lukket af strejke

Bryggeri firedobler kapaciteten

Kommune holder konference for fødevarebranchen

Pengene strømmer ind til insekt-projekt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danæg får sur smiley og bøde

Gasoline Grill bliver til en kæde

Manden bag en af verdens bedste burgere klar til at udvide

Royal Greenland sejler rekordregnskab i hus

Vil lægge investeringsvine for en halv milliard på lager

Rare Wine Invest har fået grønt lys fra myndighederne

Bülow lod lakridskonkurrenter kopiere

Baresso forsvinder som en succes

Carl's Jr. går til angreb

Lave priser og Netto-lukninger rammer Dansk Supermarked

Nyt koncept: Spiritus i løsvægt

Helt vildt: Ny burgerbar skabte kæmpekø

Findus: Misforståelse skyld i lukke-rygter

Færch Plast skovler penge ind

Brüel Systems stormer fremad

Fem medarbejdere købte virksomheden efter konkurs, og så gik det stærkt

Mauritius viser sig frem

København får et cyklende madmarked

To kvinder skal styre Cocio

Madmuligheder boomer i Esbjerg

Kadeau: Man siger ikke nej til Lego

Ikea måske på vej med restauranter

Sjællænderne har hang til svensk slik

Hungry.dk oppe på 1.200 restauranter

Flammen skal brænde flere nye steder

Ugens grin: Reklame-krig

Nye millioner flyder ind i energidrikken State

- En Suicide Burger? Nej, det har vi ikke

Köd-folk klar til mere vækst

Høns må igen komme ud

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Få hjælp til bedre produktivitet

Nye produkter fra YellowLine!

Hvad er e-learning?

Vejen Kommune inviterer fødevarebranchen til Vækst- og ledelseskonference

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvem slukker lyset hos jer?

Expanite udstiller på Hannovermessen

jpbc har svaret og kompetencerne.

Derfor skal vi serieproducere dine el-tavler

Præcisions måleudstyr fra Keyence

Husker du det lovpligtige eftersyn af dine IBC / ADR tanke?

Læs de sidste nyheder fra Diatom A/S

Vækst-virksomhed flytter til stor grund

GTS-institutter udvikler ny droneteknologi

Læs de sidste nyheder fra Diatom A/S

Danske virksomheder er udfordret digitalt

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af coating pulver-støv hos Boehringer Ingelheim

Gå ikke glip af Engineering Forum den 17. & 18. maj 2017

Landmanden får nemmere hverdag med nyt hybridanlæg!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Sika Footwear er Årets DJ TOOLS leverandør 2017

Kampen, der forandrer dit spil - Innovation ved hjælp af automation sikrer ...

Ny medarbejder hos jpbc

In-line 2D målesystem

Forflytninger udover det sædvanlige

Send til en kollega

0.229