23948sdkhjf

Rottelort på hemmeligt sliklager - 25 tons ulovligt slik beslaglagt

Kontrolaktion afslørede særdeles uhygiejniske forhold på uregistreret lager i Tranbjerg ved Aarhus. Slikkæden Slikkepinden har forbindelse til lageret.
Tonsvis af chokolade, slikkepinde, vingummi og andre søde sager er blevet beslaglagt af Fødevarestyrelsen, efter at styrelsens rejsehold via et tip afslørede et ulækkert lager i et industrikvarter i Aarhus-forstaden Tranbjerg.

Lageret indeholdt cirka 25 tons slik, som var opbevaret særdeles uhygiejnisk og uden den lovpligtige skadedyrssikring. Således var der både rotte- og museekskrementer på slikkasser og paller i lokalerne, oplyser Fødevarestyrelsen i en meddelelse.

Da varerne på den baggrund er uegnet til konsum, blev de beslaglagt og skal nu destrueres. Samtidig blev SKAT tilkaldt for at vurdere, om der er betalt blandt andet de lovpligtige sukkerafgifter.

Ejeren af lageret kunne ikke over for Fødevarestyrelsen dokumentere, hvor varerne er købt og hvilke butikker, der har aftaget varer fra lageret. Det er i strid med reglerne for sporbarhed på fødevarer, der netop skal sikre, at sundhedsskadelige fødevarer kan trækkes tilbage fra markedet, konstaterer styrelsen.

Forbindelse til Slikkepinden
Til tv2.dk fortæller fødevareefterforsker Søren Jensen fra Fødevarestyrelsen, at ejeren af lageret også er ejer af slikkæden Slikkepinden, som har butikker i Vejle, Herning, Aarhus, Randers og Aalborg.

Virksomheder eller forbrugere, der har købt slik fra adressen Sletvej 50, 8310 Tranbjerg, opfordres til at levere eventuelle partier tilbage eller destruere dem, da det kan være forbundet med stor sundhedsfare at spise slik, der har været udsat for rotteekskrementer.

Fødevarestyrelsen har på det seneste – og i samarbejde med SKAT – sat fokus på uregistrerede og ulovlige slikfirmaer og butikker, fordi det har vist sig, at der i stort omfang er snyd med blandt andet registrering, håndtering og afgiftsbetaling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093