23948sdkhjf

Nye lakridsregler truer børns sundhed

Slut med "Voksenlakrids - ikke børnelakrids"
I årevis har salmiak-slik været mærket 'voksenlakrids - ikke børnelakrids’. Men nu forsvinder mærkningen, der ellers har været lovpligtig, og det giver kritik fra flere sider, skriver dr.dk.

Siden 1996 har forbrugere bag på poser med salmiak-lakrids kunnet læse, at den type slik er forbeholdt voksne.Det skyldes, at salmiak kan virke afkalkende på knoglerne, og teksten har derfor skullet stå på alle poser med lakrids, der indeholder mere end 5 procent salmiak.

Nu bliver mærkningen altså udfaset – ikke fordi børn gerne må spise salmiak, men fordi slikproducenterne skal slippe for bureaukrati, ekstra egenkontrol og for at trykke forskellige typer emballage til de skandinaviske lande. Det besluttede et flertal i Folketinget i forbindelse med den seneste vækstpakke, hvor det fremgik, at slikbranchen kan spare en million kroner om året ved at droppe mærkningen på poserne.

- Ærgerligt

Forbrugerrådet Tænk er blandt kritikerne:

- Jeg kan ikke se, at det kan være så stort et problem for virksomhederne at skrive den information på poserne. Det er en god og relevant forbrugeroplysning, der nu forsvinder, og det er ærgerligt, siger fødevarepolitisk medarbejder Camilla Udsen fra Tænk til DR.

Også børnelæge Vibeke Manniche mener, at det er det problematisk at droppe mærkningsordningen. Hun mener, at man burde gå den helt modsatte vej og gøre advarslerne endnu tydeligere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078